Szervezettség, rend és jókedv

2018.07.30. 08:00

Cserkészek táboroznak Dunaújvárosban a Szalki-szigeten

Egyhetes nemzetközi cserkésztábor helyszíne a Szalki-sziget: ez a XIV. Közép-európai Cserkésztalálkozó.

Pekarek János

Eredetileg úgy volt, hogy mintegy nyolcszáz gyermek és ötszáz felnőtt jön el a Szalki-szigetre július 28. és augusztus 4. között a visegrádi négyek államaiból: Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból és Magyarországról, de sűrű a nemzetközi cserkésznaptár, így kevesebben: hétszázan érkeztek hozzánk, viszont több országból: a V4-ek mellett jöttek Írországból, Angliából, Franciaországból, Romániából és Horvátországból is, tudtuk meg Szatmári Nóra táborvezető- helyettestől.

Tizenhárom és tizenhét év közötti cserkészek jöttek hozzánk Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Nem tudom, hogy voltak-e már cserkésztáborban. Ez itt egyszerűen lenyűgöző! Szervezettség, rend, tisztaság – és mosolygás! Amikor megláttam az étkezősátor előtti, egyébként tiszta gyepen a rajvonalba sorakozott ifjakat szemetet szedni, egyenesen meghatódtam… De nem csak ilyesmivel vannak elfoglalva!

A vasárnap egyébként a spirituális összejöveteleké (és a strandolásé) volt. Hegedűs Szilveszter táborparancsnok például meditációt vezetett. Délután viszont az egész tábort megmozgató All Camp Game-et szerveztek, egy ügyességre és találékonyságra épülő komplex társasjátékot. Emellett kirándulnak a Balatonhoz, mobiltelefonos applikációs játékban fedezik fel Dunaújvárost, és a helyi Jószolgálati Otthonnak, kórháznak, óvodáknak is segítenek: hiszen cserkészek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában