Tét a finálé

2024.04.23. 20:38

Ide nekik az oroszlánt is! A DFVE a Fradi elleni elődöntőben próbálja borítani a papírformát

Az előzetes esély nem mellettük szól, ám már oly sokszor megmutatták a DFVE vízilabdázói, hogy mindez semmit nem jelent. A csapat ebben a szezonban is ott van a bajnoki elődöntőben, ahol szerdán 20 órakor idegenben kezdi a Ferencváros elleni párharcot.

Gallai Péter

Szabó Nikolett már nagyon várja a szerda esti első, idegenbeli mérkőzést

Fotó: Laczkó Izabella

Az alapszakaszban harmadik dunaújvárosiak az előttük végzett Fradival vívnak az egyik fél második sikeréig tartó csatában, ezért a fővárosiaknál van a pályaelőny. Az alapszakaszban mindkét találkozót a Fradi nyerte, de csak óriási csatában egy-egy góllal. Azaz most is okkal van keresnivalója Vad Lajos csapatának. 

A stabil kezdővé, s egyben felnőttválogatottá váló Szabó Nikolettel beszélgettünk.

– A szezon elején azért kérdés volt, benne leszünk-e az első négyben, hisz’ tovább fiatalodtunk. Azért nagyon nem volt egyszerű idáig eljutni, a bajnokság elég rögösen indult, aztán elkezdett felfelé ívelni a teljesítmény és a csapat, Lajossal is megtaláltuk a közös hangot. Aztán a végére megint jött egy kisebb hullámvölgy a győztes meccsek ellenére, ebből fel kellett állni, ami a sok csapatprogram és beszélgetés által úgy érzem, sikerült.

Készen állunk az elődöntőre, mindig azt mondták, csodákat alkotunk, most is ezt szeretném, hogy megcsináljuk, mert képesek vagyunk rá 

– mondta határozottan a 22 éves játékos.

Szabó kiemelte, a Fradival valóban mindig jó meccseket játszottak, s általában csak az döntött, hogy a fontos szituációkban hiányzott náluk a rutin, amiből azért a szezon során gyűjtöttek. 

– Az biztos, a tét nem a mi vállunkat nyomja, hiszen az is nagy szó, hogy itt vagyunk a négy között. 

Sokat beszéltünk arról, igenis mindenki merje elvállalni a fontos pillanatokat, annyira meg akarjuk mutatni, nincs a levegőben a tutyimutyiság, mondhatom, ide nekünk az oroszlánt is! Másként nem is szabad hozzáállni a párharchoz.

- Talán az lesz a legfontosabb, hogy a bírói ítéletekkel nem szabad foglalkozni, csak saját magunkkal. 

Nikolett 2017 óta játszik Dunaújvárosban, mostanra fontos láncszeme lett a csapatnak, teljesítményével pedig válogatott lett, az Európa-bajnokságon is szerepelhetett. 

– Nagyon sokat tettem, hogy idáig eljuthassak, de itt nem szeretnék megállni, hanem tovább fejlődni, tanulni. Azonban ezen idő alatt is sok tapasztalatot szereztem, amiket próbálok átadni én is a fiatalabbaknak, ezzel segítve, bátorítva őket. Nyilván szeretnék úgy teljesíteni, hogy ismét bekerülhessek a nemzeti együttesbe, de amikor meccsre készülök, nem ez, hanem az lebeg a szemem előtt, hogy kihozzam magamból a legtöbbet – jegyezte meg.

Egyébként az együttesből sokszor Szabó viszi el a „balhét”, azaz a kiállításokat, de úgy nőtt fel, neki a védekezés az első. Ha az kell, akkor kipontozódik, ha az, akkor támadásban „takarít”. 

– A védekezést helyezem előtérbe, persze örülök, ha gólt lövök, de sokkal jobban, amikor labdát szerzek és azzal mehet a csapat előre. Azt persze nehéz volt eleinte feldolgozni, hogy három kiállítás után már csak a padon ülök, és kintről nézem a meccset. 

A Fradi ellen már nagyon várom a kezdést, bízom benne, mindent kiadva, egymás szemébe tudunk nézni a meccs után.

- Ez lesz a legfontosabb, ami, ha győzelemmel párosul, óriási dolog lenne.

A szerdai találkozó után a következőt szombaton 17 órától Dunaújvárosban rendezik meg. Amennyiben szükséges lesz, a harmadikat jövő kedden rendezik meg, újfent a fővárosban. A másik elődöntőben az alapaszkaszt élen záró UVSE a negyedik Egerrel játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában