2024.02.04. 18:30
Így távolíthatja el az odaégett cukrot a serpenyőből
Ha kísérletező kedvű, és gyakran készít finomságokat, biztosan önnel is előfordult már, hogy a cukor karamellizálása nem úgy végződött, ahogy szerette volna, és esetleg az edény bánta a kis malőrt. Az odaégett cukrot ugyanis kész rémálom eltávolítani – de nem lehetetlen.
Sok bosszúságot okozhat az edényre égett cukor (illusztráció)
Fotó: Shutterstock
Az edényeken lévő makacs foltok eltávolítása nem egy bonyolult feladat, ha ismerjük a megfelelő technikát. Sokszor csak az olyan erős vegyszerekben bízunk, amelyeket jobb távol tartani az étellel érintkező felületekről, írja a teol.hu.
Az odaégett cukrot legkönnyebben a forrós vizes módszerrel tudja eltávolítani a fazekakból és serpenyőkből. Nem kell mást tennie, mint vizet forralni abban az edényben, amelynek az alján és az oldalán ott a kemény cukorréteg, és hagyni, hogy a meleg víz feloldja azt. Egy szilikon spatulával vagy fakanállal rásegíthet, és így a siker garantált!
Forrás: mindmegette.hu