Háztartási kisokos

2024.02.04. 18:30

Így távolíthatja el az odaégett cukrot a serpenyőből

Ha kísérletező kedvű, és gyakran készít finomságokat, biztosan önnel is előfordult már, hogy a cukor karamellizálása nem úgy végződött, ahogy szerette volna, és esetleg az edény bánta a kis malőrt. Az odaégett cukrot ugyanis kész rémálom eltávolítani – de nem lehetetlen.

Duol.hu

Sok bosszúságot okozhat az edényre égett cukor (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

Az edényeken lévő makacs foltok eltávolítása nem egy bonyolult feladat, ha ismerjük a megfelelő technikát. Sokszor csak az olyan erős vegyszerekben bízunk, amelyeket jobb távol tartani az étellel érintkező felületekről, írja a teol.hu

Az odaégett cukrot legkönnyebben a forrós vizes módszerrel tudja eltávolítani a fazekakból és serpenyőkből. Nem kell mást tennie, mint vizet forralni abban az edényben, amelynek az alján és az oldalán ott a kemény cukorréteg, és hagyni, hogy a meleg víz feloldja azt. Egy szilikon spatulával vagy fakanállal rásegíthet, és így a siker garantált!

Forrás: mindmegette.hu

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában