Duol.hu podcast

2024.02.05. 19:00

Fontos a védőoltás: a Covid és az influenza ellen is érdemes beadatni

Együtt van jelen a Covid és az influenza, fontos lehet a védőoltás.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Új variánsa terjed a koronavírusnak, emellett az influenza szintén erőteljesen jelen van. Dr. Pápai Enikő a podcast adásban elmondta: bármelyik tünet jelentkezését célszerű megelőzni a vírusok ellen bevált védőoltásokkal. Megerősítette, az elmúlt időszakban mind a Covid, mind pedig az influenzavírus által okozott megbetegedések száma emelkedő tendenciát mutatott, viszont elmondható, hogy jelenleg stagnálás tapasztalható. 

Pápai Enikő, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal tiszti főorvosa beszélt a védőoltások fontosságáról
Fotó: Benkő Péter / Napló

Ennek ellenére javasolják az oltások felvételét, különösen a rizikócsoportba tartozó személyeknél; ők a hatvan év felettiek, illetve korcsoporttól függetlenül a krónikus megbetegedésben szenvedők, valamint a csökkent immunitással rendelkezők. Azonban nem kell tartanunk a két kór átfertőződésétől, és jó hír, hogy a Covid esetében már nem beszélhetünk világjárványról, enyhébb tüneteket okoz, jobbak a gyógyulási kilátások; olyan lett, akár az influenza.

Forrás: Benkő Péter / veol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában