Magyar Kupa

2024.01.31. 19:25

A debreceni gyorsot csak időként sikerült lelassítania a Kohásznak - képgalériával

A Magyar Kupa ötödik fordulójában, a legjobb négy közé jutásért fogadta szerdán a DKKA együttese a Debrecent. A Kohásznak voltak periódusai, de a hibákat könyörtelenül kihasználó vendégek végül magabiztosan nyertek.

Gallai Péter

A Debrecen eddig mindkét szezonbeli meccsét simán hozta a DKKA ellen

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A szombati, Győr elleni bajnoki találkozó után egy újabb Bajnokok Ligájában szereplő riválissal szemben kellett felvennie a harcot a dunaújvárosi együttesnek. A papírforma ismét nem a DKKA mellett szólt, de a hazaiak arra készültek, nem adják olcsón a győzelmet. Bár a két csapat legutóbbi nyolc meccsén egyaránt debreceni siker született, és legutóbb szeptember 20-án, a Hódosban lejátszott bajnokin is 31–19-re nyert a DVSC, ezzel együtt szó sem volt arról, hogy a vendégek félvállról vennék a kupameccset, hiszen a Kohász már bizonyította, hogy képes meglepetést okozni. S ugyan a héten még játszik a BL-ben a Loki, számukra ennek a meccsnek nagyobb tétje volt.

Ha nyerünk, bejutunk a négyes döntőbe, márpedig ez az egyik célunk idén, szóval nagyon várjuk a mérkőzést és mindent beleadunk. 

- A bajnokságban nagy különbséggel nyertünk, most is a győzelem a cél, de a kupameccsek mindig speciálisak. Ha jól játszunk, nem lehet gond - idézte Tamara Haggertyt a debreceni klub honlapja

DKKA - DVSC 23-36 (12-16)

DKKA: Oguntoye - Arany, Trawczynska, Paróczy 3, Nick 2, Szalai 3, Sallai. Csere: Wéninger (kapus), Bouti 3, Borgyos 2, Horváth P. 3, Kopecz 5 (3), Moreno, Gajdos, Csáki, Agócs 2. Vezetőedző: dr. Paic Róbert.

DVSC: Joelle - Töpfner 10 (7), Hámori 5, Füzi-Tóvizi 2, Planéta, Vámos P. 1, Petrus 6. Csere: Bartulovic (kapus), Kácsor 6, Haggerty, Grosch, Jovovity 2, Vámos M. 1, Csernyánszki 3, Johansson. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán. 

Hétméteresek: 4/3, illetve 8/7.

Kiállítások: 4, illetve 14 perc.

A hazai B-közép, a Red Alert a meccs elején ezúttal a két klub címerét közösen ábrázoló molinót feszített ki, és a piros-fehér rigmust skandálva köszöntötte az együtteseket. Ugyanis köztudott, hogy nem csak az egyesületek, de a szurkolók is nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással. 

Szalai remek gólja nyitotta a meccset, majd a vendégek egyenlítése után ő hacrcolt ki hetest, amit Kopecz kihagyott. Aztán egy támadó hiba, rossz bejátszás elég volt a következő pillanatokban, hogy a Debrecen gyors lerohanásokkal élve 1-4-re lépjen el. Ugyan Kopecz a következő büntetőjét már belőtte, de az újabb eladott labdákat megint góllal büntette a DVSC, rendezetlen védelem ellen futva, nem volt nehéz dolguk, 2-7 volt az állás a tizedik percre fordulva. Ugyan még feljött a DKKA négyre (4-8), azonban támadásban a folytatásban semmi nem jött össze, rengeteg labdát adott el a hazai alakulat, és hiába kért menet közben időt Virág Roland és jött Bouti, Borgyos, a kapuba Wéninger, hat és fél perc alatt meduplázta fórját a Loki, 4-12. 

A hosszú gólcsendet Nick üres kapus találata törte meg, s miután Wéninger is bemutatott több védést, sikerült egyre többször bevenni az ellenfél kapuját. Ekkor már teljesen más felállásban játszott a Kohász, Borgyos irányított, Bouti lement szélre, Nick támadásban is maradt beállóban, az átlövő Horváth és Kopecz volt. S mivel a védekezés is összeállt, kemény munkával elkezdte ledolgozni hátrányát az együttes, a Debrecen pedig nem talált utat az újvárosi kapuba, köszönhetően Wéninger védéseinek is. 

Ahogy zárkózott fel a Kohász egyre jobban tűzbe jött a közönség és az egész társaság, miután a hazai kapus kivédte Töpfner hetesét, Borgyos zseniális csel után volt eredményes, amivel háromra jött fel a Kohász, 12-15. 

A DVSC csak ezt követően tudta megtörni gólképtelenségét, közel hat perc után. Az utolsó támadásnál elővették a hazaiak a hét a hat elleni játékot, de ez nem vezetett eredményre. 

A második félidőt 3-0-as sorozattal nyitotta a Debrecen, aztán Horváth és Borgyos megint csökkentette a hátrányt, 14-19. 

Aztán egy közjáték miatt állt meg a meccs - elsötétült mindkét eredményjelző. Miután sikerült újraindítani a rendszert, a folytatásban meg sajnos a Kohász támadójátéka.

Többször a kapufa, aztán meg Bartulovic védett, majd az emberelőnyben kialakított ziccert is mellé lőtte Paróczy. A hét perces pauzát Agócs törte meg, de a 41. percre közé tette a tizet a Debrecen, 15-25. Beszédes adat volt, hogy Kácsor már az ötödik vendég kiállítást szedte össze, ezzel szemben a 45. percben jött csak az első újvárosi, előtte Vámos emberhátrányban is gólt lőtt. Tetemes előnye tudatában már nem diktált olyan kemény tempót az ellenfél, de így is növelték előnyüket.  "Védekezésben nem feladni a pozíciót, nincs egy rendes ütközés" - szólt dr. Paic Róbert hangja a következő hazai időkérésnél a lelátóra is. Az utolsó percekben megint hét a hat ellen támadott a Kohász, gyakorolva ezt a formációt is. 

A lefújás után a Red Alert mindkét csapatot megünnepelte, a vendégek ezt külön meg is köszönték nekik, majd előttük közös csoportképre állt össze a két együttes.

Fotó: Gallai Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában