Legendás játék újratöltve

2023.12.26. 15:43

Kovács Zsófiáék duójának szoríthatunk kedd este a SzuperPárosban

December 25-én egy régi műsort élesztett újra az M4 Sport, a SzuperPárosban 48 élsportoló méri össze tudását. A vetélkedő hagyományteremtő szándékkal indult, és a nagysikerű, harminc évvel ezelőtti Szuperbajnok versengéseit hozza vissza.

Gallai Péter

Kovács Zsófia más sportágakban is kipróbálhatja magát a vetélkedőn

Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

A műsorban hazánk élsportolói női és férfi vegyes párosokban küzdenek meg egymással, az első négy adás december 25. és 28. között 20 órától az elődöntők küzdelmeiről szól majd. Mindegyik napon tizenkét sportoló száll versenybe a döntőért, amihez az első két helyen kell végezni. A döntő december 29-én 19 órakor kezdődik, ahol eldől, hogy ki lesz 2023-ban a SzuperPáros, a bajnokok bajnoka.  A sportpályát ugyanazon a helyszínen építette fel a csatorna, ahol harminc évvel ezelőtt – Knézy Jenő ötlete alapján – a Szuperbajnok forgott. A versenyeknek most is a Vasas Fáy Utcai Sportcentrum adott otthont.

A kedd esti, második elődöntőben szerepel a Dunaújvárosi KSE háromszoros Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia. Párja az olimpiai és világ-bajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kajakos, Varga Ádám. Az adás előtt az M4 Sport közösségi oldalára feltöltött videóban Zsófia elmondta, nagyon várja már, hogy kipróbálhasson új szakágakat, mert igazából a szertornán kívül nem sportolt mást. A feladatok közül a dartstól tart leginkább, mert soha nem próbálta, a többihez azért volt már köze baráti társaságban. 
– Szerintem ötven, ötven százalék lesz a csapatmunka, megbeszéltük előre, ki, mit fog csinálni – mondta a DKSE kiválósága.

- Hagyományteremtő szándékkal indítjuk el a SzuperPárost, ahol az ország legkiválóbb sportolói mérik össze tudásukat. Fontos volt számunkra, hogy az ünnepi időszakban az év legfontosabb sporteseményeinek újra élése és az év végi összefoglaló műsoraink mellett, újabb sportközvetítéseken is izgulhassanak a nézők, és az egész család együtt szurkolhasson a karácsonyi vacsorát követően kedvenc sportolóiknak – összegezte a műsor hátterét Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában