Lehet kocogni, sétálni, bandukolni

2023.12.29. 17:00

Idén is megrendezik Kisapostagon a szilveszteri Malacfutást

Tóth-Bagi Krisztina, szervezővel beszélgettünk a részletekről.

Duol.hu

– A tavalyi – méltán mondhatjuk, hogy nagy – sikerre való tekintettel vettük a bátorságot és megrendezzük a II. Malacfutást itt, Kisapostagon. December 31-én 10 órakor veszi kezdetét a móka. Idén is bárki részt vehet a megmozduláson, 0-105 évesig várjuk a mozogni vágyókat. A táv 2023 méter, az útvonalat később jelöljük ki. A tavalyi malac idén is röfögve terelgeti majd a résztvevőket. Két helyszín biztos: rajt az Önkormányzatnál, cél a Halászkert kocsmánál.

Lehet kocogni, sétálni, bandukolni – de továbbra is tilos a bicikli és a roller használata (a gyerekeknek is)! A kutyusokat szeretettel várjuk.

Ebben az évben – amennyiben igény lesz rá – külön csapatban indulhatnak a futni vágyók. Az ő esetükben mérjük az időt és mind a férfi, mind a női kategóriában az első három helyezett értékes díjat fog kapni.

Fontos! Aki részt szeretne venni a futóversenyen, kérjük, hogy feltétlenül regisztráljon a petpersely.hu honlapon!

Minden résztvevő számozott karszalagot kap. A számokat – ugyanúgy, mint tavaly – kisorsoljuk, ajándékokat adunk cserébe. A célban mindenkit megvendégelünk: zsíros kenyér, hagyma, sütemény a menü. A jó hangulatot a forralt bor és a forró tea (is) garantálja. Befejezésképpen éjfél helyett a déli harangszó szavára mindenki egy pohár pezsgővel koccinthat (lesz alkoholmentes is) – jelképesen – az egész faluval! 

 

A Malacfutás versenyhez a szervező írt egy vicces verset is:

Tóth-Bagi Krisztina: II. Malacfutás Toborzó

Elmúlt a Karácsony, 
Jön az új esztendő.

Ettünk is, ittunk is:
Tele már a bendő.

Nézz már a hasadra:
Hasonlít egy malacra?

Gyere velünk mozogni,
A kilókat ledobni!

S ha felvetted a ruhádat,
Otthon ne hagyd a kutyádat!

Nincs itt kérem semmi kétely:
Idén a táv 2023 méter.

Sétálva, futva vagy kocogva
Búcsúzzunk az óévtől kacagva!

A Törzshely versenyünk nyertes helye, a Halászkert kocsma 20 órától Retro szilvesztert tart, amelyhez a kiváló zenét Felföldi János szolgáltatja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában