Figyelemfelhívó

2023.10.07. 13:00

Az Egészség Hídja - összefogás a mellrák elleni küzdelemben

Duol.hu

Mellrák illusztráció

A pink október világszerte a mellrák tudatosság hónapja. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen több mint két évtizede hívja fel a nők figyelmét a mammográfiás szűrővizsgálatok fontosságára, és végzi az ismeretterjesztő tevékenységet. A közhasznú egyesület nem csak a kiemelten fontos október hónapban, hanem egész évben segíti az érintett betegeket, gyógyultakat, hozzátartozóikat, és az egészséges nőket is edukálja, például a lehetséges kockázati tényezők ismertetésével, írja az MTI.

A mammográfiás szűrővizsgálatok nem "előzik meg" a betegség kialakulását, de a betegségből adódó halálozási számot bizonyítottan csökkentik. A mellrák nem egyfajta betegség, több típusa van, ezek többsége az időben történő diagnosztizálással és az időben elkezdett kezeléssel nagyon jó eredménnyel gyógyítható.

Ha valakinek panasza van, elváltozást észlel, ne várjon a következő szűrővizsgálatig, hanem minél előbb forduljon orvoshoz. A gyanús tünetekről, kockázati tényezőkről az egyesület honlapján lehet tájékozódni.

Vasárnap napnyugtakor rendezi meg az egyesület a tradicionális sétát, a Duna Korzótól sétálva a Széchenyi Lánchídra. A Lánchíd és a Szabadság-szobor három estén át lesz rózsaszínnel megvilágítva, a figyelemfelhívás jegyében. Vasárnap velünk sétálhat, aki szeretné szolidaritását kifejezni az érintettekkel, és egyetért a figyelemfelhívás fontosságával.
Részletek az egyesület weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában