Felvonulás és bál

2023.09.14. 15:00

Szüreti mulatságot tartanak Kisapostagon

2023 szepember 16-án, azaz most szombaton, az évtizedes hagyományoknak megfelelően Szüreti felvonulást és bált tartanak a Duna-parti településen.

Duol.hu

Kisapostagi szüreti bál - archív

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

A község önkormányzatánk internetes közösségi oldalán jelent meg a részletes ismertető:

13 órakor kezdődik a program Kisapostag kulcsának átadásával. Ilyenkor a polgármester úr ünnepélyeskeretek között adja át a kulcsot a bírónak és a bírónénak. Ezt követi a felvonulás a csőszurak és csőszhölgyek felvezetésével és a népes falubeliek táborával. 
13:30-kor az első megálló a focipályánál lesz, ahol Tóth Lajos guinness rekorder fogathajtó tart látványos bemutatót. Az ünnepi menet ezután a Vágáshuta parkhoz érkezik 14:15 környékén, majd 14:45-re a Deák-Kossuth utca kereszteződésébe. 15:15-kor a negyedik állomáshoz érkeznek az ünneplők, a Gárdonyi utcába. 15:45-kor a Schalbert alapítvány faházánál látják vendégül a felvonulókat, akik ezt követően az evangélikus temlpom felé veszik az irányt. Ide 16:15 körül érkeznek. A templom falai ezen a napon adnak otthont az Ars Sacra fesztiválnak is. Végül a kifáradt tömeg a halászkerthez érkezik várhatóan 16:15-kor.

Egy kis pihenés és erőgyűjtés után 19 órára várják a falubelieket a vacsorára. Az önkormányzat pörkölttel és itallal várja a szüreti mulatság ünneplőit.

20 órakor szintén az évtizedes hagyományoknak megfelelően a táncosok magyaros ruhában adják elő Kisapostag táncát, majd teret engednek a nézőknek is, hogy együtt bálozzanak kifulladásig. Aki részt vett már a szüreti mulatságon tudja, hogy jókedvre, vidámságra számíthat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában