Péntek

2023.09.27. 15:00

Kisapostagon tart előadást a szemész főorvos

Az Időseg Világnapjához közeledve sokak érdeklődésére tart számot az az előadás, melyet a budapesti Szent Imre Kórház Szemészeti Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, dr. Tóth-Bagi Zita tart Kisapostagon 2023. szeptember 29-én pénteken 16 órakor, az önkormányzati épület földszinti előadótermében.

Duol.hu

Eye Center Instagram Post (Dokumentum (A4)) - 1

A főorvos asszony az orvosi érdemein túl azzal került a média középpontjába, hogy 2012-ben megvizsgálta a Fővárosi Állat- és Növénykert rangidős gorilláját Golo-t, akinek 30évesen már gyengült a látása. Akkor a bulvársajtó „Szemüveget a majomnak!” címmel publikálta az orvosi vizsgálatot. Mint, ahogy az idős gorillánál, nálunk embereknél is látásromlást okozhat a korosodás. Golo-nak nem lehetett okulárét adni, de szerencsére mi, emberek egy jól kalibrált szemüveggel kompenzálni tudjuk a szemünk romlását. Ehhez azonban érdemes szemvizsgálatot végeztetni szemész szakorvos által, hiszen számos probléma okozhat látásromlást. 

Bár a Google a barátunk és sok hasznos információt megtudhatunk általa, érdemes a komolyabb, az egészségünket érintő kérdésekben inkább orvoshoz fordulni. Erre lesz jó alkalom a kisapostagi vizit. Itt közvetlen módon kérdezhetünk a szakembertől, aki közérthető módon beszél majd a szemmel kapcsolatos betegségekről és azok gyógyításáról. Érdemes lesz a fiatalabb korosztálynak is elmenni az előadásra, hiszen a szemek állapota sajnos fiatalabb korban is romlásnak indulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában