Bajnokság

2023.09.05. 11:00

A fakitermelés mesterei nem csak a természet erejével, de egymással is megmérkőztek Soponyán (videó)

A lüktető izgalom és a feszültség a levegőben szinte tapintható volt, amikor szombaton a 16. Soponyai Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjének adott otthont.

A csapatok éppen a favágás versenyszámhoz készülnek a döntőben Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Ez nem volt egy átlagos sportesemény, ez egy valóságos adrenalinfürdő volt, ahol a fakitermelés mesterei nem csak a természet erejével, de egymással is megmérkőztek. 

Már a verseny kezdetekor a közönség szíve a torkában dobogott. A kombinált szám első fordulójában számos szakmai feladatot kellett teljesíteni, és mindezt olyan pontossággal és gyorsasággal, ami még egy Forma-1-es versenyen is megállná a helyét. A motorfűrészek zúgása, a fa szakadása és a közönség éljenzése együttesen alkották meg az esemény dinamikus légkörét.

Az izgalmak csúcsra jártak, amikor a motorfűrész vezetőlemezének megfordítására került a sor. Csáti Szabolcs és Szép Szabolcs szó szerint másodpercek alatt hozták az eredményt: 14 másodperc alatt! A közönség szinte a levegőt is visszatartotta, ahogy a stopper az utolsó másodperceket számolja.

A legnagyobb izgalmak akkor történtek, amikor a dobogóra esélyes csapatok egymás mellett versenyeztek. A Ritrovi Kft.-Mecsekerdő Zrt. csapat embertpróbáló küzdelemben került az élre, majd követték őket az Északerdő-Encsitűz és a Bajna II. és az Alba Berkenye Kft. csapatai, akik szintén hihetetlenül izgalmas pillanatokat szereztek a közönségnek.

A sok adrenalin közepette érdemes megjegyezni, hogy a döntő során megtermelt 40 köbméter tűzifát a verseny szervezői a Baptista Szeretetszolgálatnak ajánlották fel, a rászoruló családok számára. 

A rendezvény nemcsak a versenyzők számára, de a nézők is maradandó élményt nyújtottak. A fakitermelés a timbersportok iránt érdeklődők számára ez egy igazi ünnep volt, ahol a szakma legjobbjai mértéke össze tudásukat. A tervek szerint jövőre is megrendezésre kerül a fakitermelő bajnokság, így aki lemaradt, jövőre bepótolhatja.

Forrás: feol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában