A lakók nem félnek

2023.08.31. 13:00

Méhek "lepték el" a fenyőfát

Várkonyi Zsolt

Fotó: Varga Zsófia

Sárga méhek jelentek meg egy Szórád Márton úti fenyőfán, a vörös kockaházak között. Mielőtt valamilyen vészhelyzetre gondolnának mindössze annyi történt, hogy egy kedves fotó jelent meg a közösségi médiában arról, hogy egy család, egy kis közösség az elhasznált konzervdobozokat újra hasznosítva sárgára festette azokat, szemet szájat rajzolva, kis "szarvacskákat" applikálva rájuk felhelyezték őket - mintegy nyolcat - egy méretes fenyőfára. 

Fotók: Varga Zsófia

Örülünk annak, ha környezetünk megújul és annak is, ha a lakók játékos ötletekkel még élhetőbbé, barátságosabbá varázsolják azt. Gondoljanak csak a Béke városrészi kőkígyóra, a Görbe utcai sziklakertre vagy a József Attila utcai rendezett előkertre, és nyilván a város számos pontján hasonlókra bukkanhatunk. 

 

Nálam ez a kőkígyó, illetve a fenyőfára "felfűzött" újra hasznosult konzervdobozok a legkreatívabbak, de jó szívvel várjuk kedves olvasóink ötletei, fotóit is, ha valami hasonlót látnak a környezetükben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában