Perkáta

2023.06.01. 15:00

Népszerűek lettek a szakkörök

A perkátai Győry-kastély adott otthont 2023. május 31-én a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott Szakkörök záróeseményének, melyet Oláh István a település polgármestere nyitott meg.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Köszöntő beszédében méltatta ezen szakkörök fontosságát, hasznosságát. Valamint elismerően szólt a szakkör résztvevőiről, hiszen rengeteg munka van a kiállított alkotások mögött. A köszöntő után a szót Bogó Anikó a perkátai általános művelődési központ vezetője vette át és folytatta a szakkörök bemutatását.

A Szakkör elnevezésű program a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósult meg Perkátán. A szakkörök résztvevői kipróbálhatták a csipkeverést, a mézeskalácskészítést, a makramét, valamint a quillinget is. A foglalkozások még februárban kezdődtek, és egészen május végéig tartottak – mondta Bogó Anikó. Majd külön kiemelte, hogy a szakkörök a lelkes, segítőkész Baráth Valéria közművelődési asszisztens nélkül nem működtek volna ilyen gördülékenyen. Baráth Valéria a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából elvégzett egy szakkör szervezői tanfolyamot is. Az ott megszerzett ismeretek birtokában professzionálisan tudta koordinálni a szakkör munkáját – folytatta Bogó Anikó.

Bogó Anikó
Fotó: Szentes Kitti

A távolabbi tervek között szerepel a szakkörök folytatása, valamint igényfelmérést követően újabb foglalkozások bevezetése, mint például a kosárfonás. A résztvevők olyan tudást szerezhetnek, melyet a jövőben kamatoztatni tudnak. Hasznos időtöltés a gyermekeknek, hogy fejlődjön a kézügyességük, a koncentrációs képességük. De minden korosztály megtalálhatja a kedvére való szakkört.

A szakkörön készített és kiállított produktumok, makramé virágtartók, quilling ékszerek, képek mézeskalácsfigurák, csipke díszek a Győry-kastély nyitvatartási ideje alatt megtekinthetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában