Kórustalálkozó

2023.05.30. 13:00

Szombaton Rácalmáson megcsillan az „Aranyalma”

DH

A Rácalmási Glória Kamarakórus is készül a szombati találkozóra

Fotó: amatőr

Különleges zenei élményben lehet részük szombaton a kórusmuzsika kedvelőinek: június 3-án 15 órai kezdettel első alkalommal rendez meghívásos kórusversenyt a rácalmási művelődési házban a Tarr Gábor Oktatási és Kulturális Alapítvány.

Az I. Aranyalma Kórusversenyre hat kórust hívtak meg, mondta el Herczeg Attila kuratóriumi elnök, akik zenei kíséret nélküli, a cappella műveket adnak elő a – remélhetőleg szép számú – közönségnek. A kórusok egyike „helyi erő”, a Rácalmási Glória Kamarakórus lesz, amelynek vezetője, Gyalus Boglárka társszervezőként is kivette részét a nagyszabású rendezvény előkészítéséből. Minden kórus versenyprogramja egy népdalfeldolgozás, egy klasszikus egyházi/világi kórusmű és egy szabadon választott – akár könnyűzenei – zenemű előadásából áll. A rendezvényt közös kórusmű, Bárdos Lajos: Tábortűznél című darabjának eléneklésével zárják a kórusok. A zenés délután programját a zsűrielnök, Birinyi József népzenész, népzenekutató, a Hungarikum Szövetség elnökének, a KÓTA társelnökének hangszerbemutatója is színesíti majd, csakúgy, mint a Rácalmási Barina Néptáncegyüttes műsora. S hogy a lokálpatrióta összművészeti szál még erősebb legyen a történetben, a kórusok díjazására szolgáló „aranyalmákat” helyi alkotóművész, Szügyi Szilvia keramikus készítette.

A szervezők szeretettel várnak minden zenebarátot a szombat délután 15 órakor kezdődő rendezvényre, akik szeretnének részesei lenni egy új hagyomány születésének. A belépés díjtalan, azonban kérik a látogatókat, hogy férőhelyüket regisztrációval biztosítsák, amelyet személyesen a művelődési házban, illetve telefonon a 25/440-456-os számon tehetnek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában