EL-döntő

2023.05.25. 20:00

Ők már biztosan ott lesznek a Puskásban

Harminc, a május 31-én esedékes budapesti Európa Liga döntőjére szóló jegyet adtak át szerdán délután a Hankook Tire képviselői a helyi stadionban a Dunaújváros PASE és a Rácalmás SE utánpótláskorú labdarúgóinak.

Szabó Szabolcs

2023.05.24. A Dunaújvárosi Pase és a Rácalmás SE fiatal focistái belépőt kaptak a Hankook képviselőitől a BL döntőre Dunaújváros Stadion Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Szerdán délután a városi stadionban a Rácalmás SE és Dunaújváros PASE vezetői és fiatal labdarúgói látták vendégül a Hankook Tire képviselőit. Az abroncsos cég munkatársai természetesen nem érkeztek üres kézzel. Harminc belépőt hoztak az év egyik leginkább várt hazai sporteseményére, a május 31-ei budapesti Európa Liga fináléra. A Puskás Arénában az európai klubfutball két neves csapata, az igazi EL-menőnek (korábban UEFA Kupa) számító andalúz Sevilla FC és az edzőfenomén José Mourinho által irányított AS Roma FC küzd majd trófeáért.

Az átadóünnepségen Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője elmondta:
– Cégünk 2012 óta az UEFA hivatalos partnere és mivel idén május végén Budapest ad otthont az EL döntőjének, így kézenfekvő volt, hogy ennek felvezetésében mi is aktívan szerepet vállaljunk. Örömteli, hogy kétszáz dolgozónk is  ott lehet majd jövő héten a Puskás Arénában. A szerencsés munkatársakat sorsolás útján választottuk ki, de volt számos sportverseny - labdarúgás, drats, ping pong - amelyeken az eredményes szereplést a döntője szóló jeggyel honoráltuk. Járt nálunk Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgót és a Hankook újvárosi gyárában bemutattuk az Európa Liga díszes trófeáját is. E sorozat jótékonysági eleme, hogy harminc jegyet ajánlottunk fel a Rácalmás SE és a DPASE számára, hogy a tehetséges fiatal focisták, valamint kísérőik is a helyszínen szurkolhassanak a csapatoknak.

Sztanó Miklós, a dunaújvárosi klub vezetőségének tagja előbb megköszönte Roy Katalinnak a cég nagylelkű felajánlását, majd elmondta a korosztályos csapatoknál pallérozódó játékosok között sorsolás útján osztották szét a jegyeket.

– Biztos vagyok benne, hogy  maradandó élmény lesz a srácoknak, hogy ott lehet majd ezen a fantasztikus rendezvényen, amelyet már nagyon várnak a játékosaink – tette hozzá a rácalmásiakat képviselő Vígh György.

A felajánlott jegyek mellett  a cég a gyermekek budapesti utazásáról is gondoskodik majd. Érdekesség, hogy a figyelemre méltó kuparutinnal rendelkező Sevilla 2006 óta immáron  hetedszer játszhat majd az elsőségért, míg a Róma története során a másodszor nyerhet a második számú európai kupasorozatban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában