Gundel nyomában

2023.05.02. 15:15

Majálist tartottak, gulyásfőző versennyel

Ercsiben két napig tartó rendezvénysorozattal ünnepelték a majálist.

Török Tímea

A város közművelődési szakembereinek szervezésében a Duna partján április 30-án este hétkor kezdődött a Pink Pill Party Band koncertje, majd 22 órától retró zenével szórakoztatott DJ Kozi.

Május 1-én reggel nyolc órától kispályás labdarúgótorna kezdődött a Kinizsi Sportpályán, a Duna-parti rendezvény-helyszínen pedig kilenc órától a gulyásfőző verseny nemes megmérettetése rajtolt el. Délután fél kettőkor ismét megélénkült az élet a színpadon. Ugyanis az esemény megnyitója után Gólics Ildikó alpolgármester kihirdette a főzőverseny nyerteseit. Kora délután a Zorica Táncház következett, délután három órától a Piciri Muri gyerekeknek adott koncertet, tizenhat órától Weisz Tamás és duett partnerei, Falusi Mariann és Sándor Évi lépett a színpadra, és nagyszerű műsort hallgathattak meg előadásukban az érdeklődők.

A majálisozók kísérő programként széles gasztrokínálattal, kézműves vásárral, pónilovaglási lehetőséggel, népi játszóházzal, légvárral, arcfestéssel múlathatták az időt, és a Magyar Honvédség toborzóival is találkozhattak.

A színpadi és sportprogramok mellett a város mikro közösségeit építő programpont keretében tizenegy csapat indult a barátságos főzős vetélkedésen, amelyen a település civilszervezetei mellett baráti társaságok és hobbi gasztronómusok vettek részt.

A feladatuk nem kevesebb volt, mint az egyik nemzeti ételünkből a legjobbat megalkotni. „A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével. A pörkölt ugyancsak paprikával készült, itt azonban az apróra vágott hagyma nagyobb szerepet játszik, leve sűrű, mártásszerű, maga az étel raguhoz hasonlítható…” – Gundel Károly, a híres vendéglős így írta le a gulyást. A zsűri, az alpolgármester asszony tájékoztatója alapján a híres gasztronómiai szakértő leírását is figyelembe vette a munkája során. Mint elmondta, szokás mondani, hogy munkájuk nem volt könnyű, ami most valóban így adódott. Minden jelentkező ízleteset alkotott, köztük a sorrendet Gólics Ildikó, Fischer Ádám alpolgármesterek, valamint Weisz Viktor és Falusi Mariann ítélete alakította ki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában