Rácalmási majális

2023.05.02. 15:02

Fesztiválhangulat és igazi közösségi esemény volt - képgalériával

Érdemes volt ellátogatni a rendezvény helyszínére a település sportpályájára, hiszen nagyszerű programokkal készültek a szervezők. A délelőtt a sportok és az egészség témája köré csoportosult, kora délutántól koncertek szórakoztatták a közönséget.

Török Tímea

A sportpályán kilenctől délután egyig egészségügyi szűréseket tartottak, ezen az első száz jelentkezőnek biztosítottak lehetőséget a vöröskereszt szakemberei. Szintén a sportpályán reggel kilenckor futóverseny kezdődött. A sportolni vágyók a 6-os úti bejárótól a sportpályáig futhattak. Az eredményhirdetésre fél tízkor került sor. A kispályás focibajnokság is kilenc órakor kezdődött. Tízkor már Dóczi Zsuzsival láthattuk egy Gymstick-bemutatót. Tizenegy órakor a Rácalmási Barina Táncegyüttes gyermekcsoportjának fellépése következett, majd a dunaújvárosi Zoltán Erika Tánciskola növendékei mutatkoztak be. Ezt követően bemutatót tartott a DKSE tornaszakosztálya és az Ultimate frizbi is színpadra állt.

Délután egy órától érkezett a sztárfellépő: Gáspár Laci, aki nagyszerű hangulatot varázsolt, és az alkalmi háttértáncosait a helyi közönség tehetséges gyerkőcei közül választotta ki. Majd két órától a rock and roll ritmusa vette át a főszerepet a rácalmási majálison, ez a zene tovább fokozta a fesztiválhangulatot. Csakúgy, mint a délután fél-négytől szórakoztató P.E.N.É.S.Z. zenekar.

A szűréseken és színpadi produkciókon kívül játszóház és sorversen várta a kicsiket a Manóvár óvoda pedagógusaival és a szociális központ munkatársaival. Szintén a gyerekeknek kedveskedtek a légvárakkal, és a sakkal is. A programokba az Old Timer Klub is bekapcsolódott bemutatójával, a szép állapotú járgányokat még a sztárfellépő is megcsodálta. Az eseményen a német nemzetiségi önkormányzat is jelen volt, az érdeklődőknek német totóval készülnek, és Sirály horgászegyesület sem marad program nélkül: szárazföldi horgászversenyt rendeztek. Kitelepült a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület, a Napfény Nyugdíjas Klub, a Szent György Polgárőr Egyesület, és a település intézményei is.

Valódi fesztivál hangulat és igazi közösségi esemény volt a rácalmási majális.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában