Szakma Kiváló Tanulója Verseny

2023.05.23. 17:30

A vasmű vezetése is elismerte a bajnoki teljesítményt - képgalériával

Nem mindennapi meghívást kapott a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola két újdonsült szakma sztárja, és felkészítő oktatóik. Cseh Ferenc, az ISD Dunaferr Zrt. "fa" vezérigazgatója, valamint Püski Imre, az ISD Portalan Kft. ügyvezetője várta őket a vasmű főépületének vezérigazgatói tárgyalójába.

Molnár Emese

A találkozó apropóját az adta, hogy a két diák első helyezést ért el az idei Szakma Kiváló Tanulója Versenyen: Nagy Árlen a villanyszerelő, Jakab Zoltán Kristóf a szerkezetlakatos tanulók legjobbja lett országos szinten.

Cseh Ferenc arról szólt, vállalati szemléletükben fontosnak tartják, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak az ilyen nagy szakmai tanulmányi sikert elérő fiatalokra és felkészítőikre, jutalmazzák azt az odaadást, szorgalmat, illetve mindazt a befektetett munkát, amivel ilyen kiváló eredményt értek el. Azt is elmondta, hogy minél több ilyen elhivatott, szakképzett fiatalt szeretnének foglalkoztatni a vasműben. Hangsúlyozta, hogy a munkavállalói állomány jórészét már idősebb, tapasztalt dolgozók alkotják, de hiányoznak a rendszerből a fiatalok. Szükség van rájuk, akik részesei lehetnek a tervezett műszaki-technológiai átállásnak, akik végig viszik a jövőben ezt a nagy változást. Ezt erősítette meg Püski Imre is, aki hozzátette, bíznak a vállalat pozitív jövőképében, pár hónapon belül pedig ki is derülhet, hogy milyen irányban alakulnak tovább az acélipari folyamatok, amely befolyással lesz a vasműre is.

 

A diákokat és felkészítőiket anyagi támogatásban részesítette a gyár vezetése, jutalmazva a kiváló eredményt.

Viszokai László, Árlen oktatója a találkozón elmondta, köszönettel fogadták a meghívást, megtisztelő számukra, hogy ilyen magas szinten is elismerik eredményüket. Hangsúlyozta, ez mindenképpen nagy motivációt jelent a diákok számára a jövőt illetően, főként az, hogy érezhetik, számítanak rájuk. Kálmán József, Zoltán oktatója elmondta, egy ilyen sikerhez olyan tanuló kell, akiben megvan a kellő szakmai alázat, ráadásul az sem kis eredmény, hogy például a szerkezetlakatosok mezőnyében a negyedik, ötödik és hatodik helyezést is a Dunaferr iskola tanítványai szerezték meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában