A kiválóságokat köszöntötte a centrum

2023.05.11. 20:00

Mindannyian büszkék lehetünk rájuk! - Képgalériával

Egy saját szervezésű ünnepség keretében köszöntötte a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetése mindazon ifjú tanulókat, akik sikeresen szerepeltek a közelmúltban országos szakmai és tanulmányi versenyeken.

Molnár Emese

Népes iskolai csapatoknak szólt a meghívó a csütörtökön délutánra szervezett eseményre, ezért a Lorántffy Zsuzsanna Technikum kollégiumában tartották meg az ünnepséget. 

 

Elsőként Piros Mariann, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kancellárja köszöntötte megjelent a diákokat, az őket felkészítő pedagógusokat és a centrumhoz tartozó középiskolák vezetőit. Arról szólt, kancellárként nagyon sok nehéz döntést kell meghoznia, ezek nem mindig kellemesek, éppen ezért az ilyen alkalmak felértékelődnek számára, amikor is köszönthetik a centrum sztárjait. Mint mondta, nagyon örül annak, hogy ilyen sokan nyújtottak kimagasló teljesítményt a választott szakmájukban, és további sok sikert kívánt a fiataloknak a jövőre nézve, maguknak, a centrum kollektívájának pedig azt, hogy jövőre még több díjazottjuk lehessen. 

 

Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója vázolta, ezen a jeles eseményen huszonkilenc diákot és huszonnégy felkészítő tanárt köszönthetnek. A főigazgató méltatta egyrészt a kollégák munkáját, hogy a napi feladataik mellett arra is időt fordítanak, hogy versenyekre készítik fel diákjaikat, csiszolják a fiatalok tudását. Másrészt kiemelte a diákok teljesítményét, mint mondta, büszkék rájuk, legyenek ők is azok magukra. Országszerte negyvenegy szakképzési centrum működik, amelyek közül csak kevés tudja elmondani, hogy mind az SZKTV-n (Szakma Kiváló Tanulója Versenyen), mind az OKTV-n (Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen), mind az ÁSZÉV-en (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén) rendre kimagasló eredményeket érnek el tanulóik.

 

Következzen most a díjazott kiválóságok listája. A Dunaferr iskolából: Nagy Árlen, Jakab Zoltán Kristóf, Szabó Milán, Dénes Dominik, Virág Tamás, Sas Gábor, Matolcsi László Levente, Tauser Gordon, Nagy Jonatán, Barta László, Kiss Antal; felkészítőik: Viszokai László, Kálmán József, Zámbó Zsolt, Hajós Péter László, Papp István. A Hild iskolából: Szabó Erik Archibald, Erdélyi Simon, Krepsz Róbert, Tulkovics Kristóf, Simon Bence, Vasinka Martin; felkészítőik: Kerkuska Zoltán, Jeszenői Róbert, Págerné Molnár Gabriella, Kővári László, Barna Péter, Bazsár Imre. A Lorántffy iskolából: Gáspár Kíra, Ambrus Anetta, Tamási Boglárka Zsófia, Magyari Kitti, Tokai Viktória Laura; felkészítőik: Lehoczkyné Tóvizi Ilona, Buday Anna, Pribitekné Pirgi Bernadett, Karsainé Glavinasz Beáta. A Rudas iskolából: Kovács Fanni, Bebesi Dorottya Zsanka, Konyecsni Alexa; felkészítőik: Orbán Mária, Vass Erika, Kecskeméti Andrea Anikó, Árgyelán Dominika. A Szabolcs Vezér iskolából: Szabó Evelin Elizabet, Boros Benjámin, Gyöpös Fanni, Takács Bianka; felkészítőik: Török Mária, Molnár Orsolya, Mátyás Julianna, Török Mária, Czövek Julianna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában