BORUM

2023.03.12. 07:00

Református szőlészek és borászok találkozójáról

A BORUM, a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma egy évtizede indult útjára. Mivel mindegyik találkozót más-más helyszínen rendezik meg, így idén a baranyai Csúzára (Horvátország) várták a BORUM tagjait.

Farkas Lajos

Farkas Márta és Farkas Lajos mellett Hájek János püspökhelyettes és dr. Császár József Zoltán első beosztott konzul Fotók: a szerző

Csúza 

A különleges esemény egyik házigazdája a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház volt. Az egyház püspökhelyettesének, Hájek János lelkipásztornak – Farkas Mártának, a dunaújvárosi Szabó Magda Reformárus Általános Iskola igazgatónőjének édestestvére – áhítatával kezdődött a találkozó. A nap további részében kulturális előadások, borkóstolók és természetesen borverseny is volt, ami mindig komoly kihívást jelent a megjelentek számára. 

A találkozót egyébként Kocsis Attila református lelkipásztor hívta életre azzal a céllal, hogy a református termelők számára közös felület jöjjön létre, ahol megismerkedhetnek, eszmét cserélhetnek és testvérekként ülhetnek egy asztalhoz és templompadba. Az évek során egyre népszerűbbé vált a BORUM, ami több szervezéssel is járt, így ma már a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány a rendező. 

Az eseményen részt vett Farkas Márta iskolaigazgató is

Az eseményen részt vett Farkas Márta, a dunaújvárosi református iskola igazgatónője is, aki férjével, Farkas Lajossal, az Intercisa Múzeum igazgatójával volt jelen a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumán. A szakmai zsűri döntése alapján a nyertes italok – fehér-, rozé- és vörösborok – egy évig viselhetik a Magyarországi Református Egyház bora és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány bora címet. A találkozót megtisztelte jelenlétével dr. Császár József Zoltán, Magyarország eszéki főkonzulátusának első beosztott konzulja is, aki külön kifejezte abbéli örömét, hogy a házigazda személyét ebben az évben a horvátországi Drávaszög adja. 

A BORUM 2023 vasárnap (március 5-én) egy hálaadó istentisztelettel zárult a karancsi (Horvátország) református templomban, ahol igét hirdetett Szenn Péter református püspök. 
 

Hálaadó istentisztelettel zárult a program Karancson

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában