Bolhapiac

2023.03.14. 14:00

Igazi kincsek kerültek elő az autók csomagtartóiból

Az idei év első csomagtartóvásárát és bolhapiacát tartották 2023. március 11-én az újtelepi iskola épületében. Én is részt vettem, mint árus ezen a szombat délelőtti piacon. Nem ismeretlen terep számomra, tavaly már voltam párszor.

Szentes Kitti

Igazi különlegességekre bukkanhattunk Fotók: a szerző

Az ember élete során sok-sok olyan holmira tesz szert, ami már akkor is felesleges volt, amikor megvettük, vagy már nálunk kiszolgálta idejét, de még olyan állapotban van, hogy más hasznát veheti. Az én elvem az, hogy nem árusítani szeretném, hanem eladni a termékeimet, tehát nem kérek el több ezer forintot érte, hanem inkább csak egy jelképes pár száz forintos összeget mondok. A portékáim között szerepelnek könyvek (főleg tanulást segítőek, mint a matematikai példatár, irodalmi segédletek, német nyelvkönyvek), bögrék, bizsu ékszerek, soha nem használt női táska, kozmetikai táska, egy-két ruhadarab és néhány csecsebecse. Tehát csak olyan minőségben, ami ha úgy alakul, én is szívesen megvenném. 

De én is találtam kincseket. Egy Elvis Presley és egy Ome­ga bakelitlemezt vettem. Egy szerényebb bakelitgyűjteményünk van otthon, ezt szerettem volna bővíteni. Kinéztem egy régi szódásüveget, de mire odaértem, hogy tüzetesebben szemügyre vegyem, esetleg meg is vásároljam, sajnos már nem volt meg. Tehát nem árt résen lenni. 

Igazi különlegességekre bukkanhattunk

A kisgyermekesek sem távoztak üres kézzel, rengeteg játék közül válogathattak. Plüssök, építőkockák, kirakók, társasjátékok is akadtak szép számmal, de szebbnél szebb ruhaneműk közül is válogathattak. 

Aki kilátogatott szombaton délelőtt a régi újtelepi iskolába, garantáltan egy jó hangulatú piacra tévedt, ahol a régi dolgok új életre keltek. Én csak biztatni tudok mindenkit, hogy a megunt, de még jó állapotú tárgyaik ne a kukában végezzék, hanem adjunk egy új esélyt a további használatukra. 

Lehet, hogy sokan forgatják még ma is érdeklődéssel – mások nosztalgiázva – Öveges professzor kísérleteit tartalmazó könyvet, vagy az Ablak Zsiráfot...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában