Piaci körkép

2023.03.24. 08:00

Egyre több a friss hazai zöldség a standokon

Tavasz elején már pezseg a dunaújvárosi piac. A friss fejes saláta 350 forintért kapható, a kötegelt zöldhagymát 150 és 300 forintért kínálják az árusok. A tavaszi virágok terén is gazdag a kínálat: egy csokor nárciszt 3-400 forint között adnak a kereskedők.

Szabó Szabolcs

Indul a salátaszezon – bőven lehet válogatni a friss salátákból

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Már elérhetőek a piacon a húsvéti díszítések, darabját 300-tól egészen 3500 forintig árazták. 

– Évről évre szeretnénk új koncepciókkal meglepni a vásárlókat. Mindez nehéz, ám egyben inspiráló is, hiszen már februárban jelezték, hogy szükség lesz az általam készített termékekre – fogalmazott lapunknak egy árus, aki évtizedek óta kínálja portékáit. 

Térjünk rá a mindenkit érintő árakra. A csütörtöki piac árai részben versenyeznek a hiperek árkínálatával. 

Burgonyát vehetünk kilónként 349 forintért és 600 forintért is – a drágább fajták főként importtermékek. 

A korábbi évekhez képest duplázódott a fekete retek ára is. A korábban szinte lesajnált termés kilóját pár száz forintért vásárolhattuk, ma kilóját 550 forintért kínálják. A fekete retek fogyasztása egész évben ajánlott. A fekete retek háromszor több vitamint tartalmaz, mint a fehér és piros fajták. Magas ásványianyag- és káliumtartalma révén méregtelenítő, illetve vízhajtó hatású. Csípőssége miatt kedvezően hat az emésztőrendszer működésére is – olvasható a termék meghatározásába. 

Retket már márciusban is vethetünk, az enyhe fagyokat bírja. Visszatérve a piacra, már most érdemes vásárolni sonkát. Az ízes, sózott szívsonka kilóját 4000–4500 forint között kínálják az árusok, a füstölt csülök ára kilónként 2500-ról indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában