Bazár

2023.03.30. 14:00

A kávérajongókat Kánaán várja a Millenárison

Varga Zsófia

Exkluzív kávékat is kóstolhatunk a rendezvényen Fotó: MW

Azt hiszem, nincs olyan ember, akinek ne lenne kapcsolata a kávéval. Emlékszem, kiskoromban mennyire büszke és boldog voltam magamra, hogy a nagymamám megengedte, hogy kockacukrot mártsak a kávéjába, ez volt az első találkozásom a kávéval. Ha belépünk egy helyiségbe és megérezzük az illatát, egyből otthonosabbá válik minden. Sokan kész szertartás közepette isszák, és még többen el sem tudják képzelni a napjuk indítását kávé nélkül. 
Idén április első hétvégéjén rendezik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a tizenharmadik KávéBár Bazárt, amelynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A szakma és a kávérajongók első számú hazai rendezvényén, a KávéBár Bazáron a kávévilág színe-java felsorakozik, beleértve a legújabb gépeket, eszközöket, a kávépörkölők legfrissebb újdonságait is. A világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Egyes standokon pedig olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, amelyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik. 

Profi kávékóstolók versenye után vasárnap lesz az amatőrök versenye

A két nap során számos kísérőesemény zajlik a Millenáris indusztriális B csarnokában. Szombaton rendezik a profi kávékóstolók versenyét, a Pro Cup Tasters Championship bajnokságot. Vasárnap próbára tehetik magukat az amatőrök is ebben a kategóriában: az Amateur Cup Tasters Championship versennyel indul a nap. Szintén vasárnap lesz az ALPRO Plant Based Coffee Championship, ahol a baristák kreatív italokat készítenek, és tökéletes lattékat öntenek tej helyett növényi alternatíva felhasználásával. Szombaton este 8 órakor zár a rendezvény, az utolsó két órában a Studio54 Bar Session zajlik, ahol az ország legjobb bárjaiból érkező bartenderek készítik el a ’70-es ’80-as évek legnépszerűbb koktéljainak újratervezett verzióit – igazi glam bárhangulatban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában