Sportélet

2023.02.25. 15:00

Indul a kivitelezés: tavasszal elkészül a kulcsi pumpapálya

A napokban célegyenesbe érkezett a várva várt beruházás: megkezdődtek a kulcsi pumpapálya kivitelezési munkálatai. A jelenlegi tervek szerint március végéig birtokba vehetik a gyerekek az új sportolási lehetőségeket biztosító létesítmény.

HÉJJ VIVIEN

Még 2022 elején nyert pályázati forrást Kulcs önkormányzata, mely lehetőséget ad arra, hogy újabb, a szabadidő aktív eltöltését szolgáló eszköz színesítse a helyi sportpalettát. A játszótér, a műfüves és az extrém pálya mellé felépülhet egy manapság igencsak népszerű pumpapálya is.

Jobb Gyula polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat szeretné a fiatalokat „kimozdítani otthonról”, ezért is döntöttek az egyre populárisabb, aszfalt borítású körpálya megépítése mellett. A pumpapálya lényege, hogy kialakításának köszönhetően a pálya adja a továbbhaladáshoz szükséges lendületet, így viszonylag könnyedén, szinte hajtás nélkül körbe tudnak menni a biciklisek, rolleresek, kördeszkások vagy görkorcsolyások.

A pálya felépítésére 17,3 millió forintot nyert a település. Az összeget további 15 millió forint önerővel egészítette ki az önkormányzat. A napokban immáron a kivitelezés is elkezdődött, az időjárás függvényében várhatóan már márciusban átadják az új létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában