Jó hír

2023.01.19. 09:00

Folytatódik a Modern Városok Program

Idén is folytatódik a Modern Városok Program, amelynek jelenleg több mint száz projektje tart fejlesztési szakaszban – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Facebook-oldalán vasárnap megjelent videóban.

MTI

Gyopáros Alpár Fotó: MW

Fotó: Penovác Károly

Gyopáros Alpár emlékeztetett: a Modern Városok Program a vármegyei jogú városok kiemelt fejlesztési programja, amelynek keretében 4200 milliárd forint értékben zajlik a 23 vármegyei jogú várost érintő, soha nem látott léptékű fejlesztés. 

Minden vármegyei jogú városban van már elkészült projekteleme a Modern Városok Programnak, amelynek beruházásai a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is folytatódnak az idén – tette hozzá. 

A kormánybiztos elmondása szerint a kormány ez idáig 2200 milliárd forintot fizetett ki a projektgazdák számára. Gyopáros Alpár kiemelte, „a 270 fejlesztési célból 133 teljesen vagy részben megvalósult, tehát a projektek csaknem 50 százalékát már használhatják az emberek”. Több mint száz projekt megvalósítása valamilyen fejlesztési szakaszban tart, azaz tervezés vagy építés alatt áll, és remélhetőleg hamarosan el fog készülni a nehéz gazdasági helyzet ellenére is – fűzte hozzá a kormánybiztos. 

A 2022-es fejlesztések közül kiemelte az Érdi Járásbíróság és Ügyészség, a Nyíregyházi Atlétikai Centrum, a Zalaegerszegi Városi Uszoda, a Tatabányai Multifunkcionális Csarnok, valamint a Veszprémi Iparos Park és Szakipark átadását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában