A tanulók az informatikatudományi szekció versenyén mutathatták be pályamunkájukat

2022.11.17. 13:00

Rudasos diákok különdíja az egyetemi TDK-ról

Szabó Szabolcs

A Rudas hat tanulója vett részt az őszi TDK-n Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: LI

Dunaújváros - November 9-én rendezték meg a Dunaújvárosi Egyetemen az idei Tudományos Diákköri Konferenciát. A DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium informatika ágazatos, 12-13. évfolyamos tanulói is bemutatták pályamunkájukat az informatikatudományi szekcióban. A Teams felületén lezajlott tudományos értekezés olyan jól sikerült, hogy a zsűri különdíjjal jutalmazta a rudasos diákok prezentációját. 

Az Andóczi-Balogh Gábor, Czeilinger Dominik József, Debreceni Norbert György (13/d osztályos informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus képzés) alkotta csapatot dr. Katona József egyetemi docens és dr. habil Kővári Attila egyetemi tanár készítette fel. 

A 12/d osztályos informatika ágazatos képzésben tanuló diákok – Széles Csoma Lázár, Vizi János Pál, Szabó Dávid – konzulense dr. Katona József egyetemi docens volt. A Rudas lapunknak küldött tájékoztatójában külön kiemelte, hogy a tanulókat dr. Katona József tanszékvezető egyetemi docens, óraadó kollégájuk ösztönözte erre a bemutatkozásra. 

Az intézményhez kapcsolódó további hír, hogy november 25-én, pénteken 16 órától pót nyílt napra hívja a jövőbeli diákjait és a szüleiket a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium. Az eseményen az érdeklődők bővebben is megismerhetik az intézmény által kínált ágazati képzéseket – informatika és távközlés, gazdálkodás és menedzsment, sport, turizmus és vendéglátás –, valamint a Rudas gazdag diákéletét is. A részvétel regisztrációhoz kötött, minderről bővebb információ elérhető a rudas.hu honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában