Eredményes akció

2022.11.22. 13:00

Kormánytisztviselői véradást szerveztek Fejér megyében

Idén ősszel is megszervezték az immár hagyományos Kormánytisztviselői Véradó Hetet a minisztériumokban és a kormányhivatalokban, együttműködve a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Illusztráció Fotó: Mártonfai Dénes/Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Rendszeres véradásokra mindig nagy szükség van annak érdekében, hogy a vérellátás zavartalan maradjon, hiszen a vér csak véradással pótolható, és nélkülözhetetlen a gyógyításban, az életmentésben. Ezzel cseng össze a Vérellátó Szolgálat jelmondata: „Adj vért és ments meg három életet!”, ugyanis a levett vérből háromféle vérkészítményt állítanak elő, s ezeket akár három különböző beteg is megkaphatja.

Ennek fontosságát átérezve a Fejér Megyei Kormányhivatal is csatlakozott az eseményhez. A véradásra november 17-én került sor Székesfehérváron, a hivatal Népegészségügyi Főosztályának előadótermében, ahol 80 kormánytisztviselő adott vért önkéntesen, hozzájárulva ezzel a folyamatos és biztonságos vérellátáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában