Kisapostag

2022.11.01. 16:00

Dévényi Ildikó és a közönség kérdezi Fodor Zsókát

Pénteken remek szórakozásban lehet része annak, aki ellátogat Kisapostagra az önkormányzat földszinti előadótermébe. 18 órakor kezdődik egy kötetlen beszélgetés Fodor Zsókával, melyet Dévényi Ildikó vezet majd, de a közönség kérdéseit is szívesen megválaszolja a közkedvelt művésznő.

duol.hu

Fotó: BENCE BARSONY

Fodor Zsóka több híres szerepe mellett Magdi anyusként vált híressé a Barátok közt című tévésorozatban. A karakteres szerepet zseniálisan formálta meg. Az életéről, a szerepeiről, Magdi anyusról kérdezjezti a közönség pénteken este hatkor. Az estre előzetesen kell jegyet vásárolni, de nem kell komoly összegre számítani, egy piros Rákóczi garantált szórakozást jelent.

 

Dévényi Ildikó már több alkalommal lépett fel a környéken, Kisapostagon is ismerősként köszöntik, de az MMK is örömmel fogadja újra. legközelebb a BESZÉLJ! című előadás ősbemutatóját tekinheti meg a közönség a kisapostagi előadás után pontosan egy héttel, azaz 11-én. A 17:30-kor Domján Edit emlékére készült előadás Dévényi Ildikó és Lukács Melinda szereplésével látható, akik tavaly a lenyűgöző KARÁDY című előadást is színpadra vitték igen nagy sikerrel!

Az MMK közösségi oldalán olvashatunk az előadásról:

Túl korán az égi színpadra szerződött, varázslatos hangú színésznőnknek állít emléket a darab. Élete legkritikusabb utolsó óráiban visszaemlékezik, s közben magányát saját (benső) énjével osztja meg, a „másik” Edittel, aki mindenáron élni szeretne tovább. Kettejük beszélgetése nem válaszolja meg, miért döntött Domján Edit a korai távozás mellett, hiszen erre rajta kívül nem is lehet képes senki, de érzékeny, sebezhető lelkületébe, félelmeibe bepillantást enged.

 

„Sokféle ember van a világon. Van, aki alkalmazkodó, hajlik, amerre a szél fújja, van aki masszív, erős, minden csapást kibír, olyan is van, aki képlékeny, formálható, mint az agyag… És vannak a „kínai porcelán emberek”. Szinte áttetszőek, könnyen megrepednek, könnyen törnek, pedig nagyon értékesek. Néha ezeknek az is elég, hogy túl közel kerülnek egymáshoz, és máris megtörténik a baj. Elég egyetlen érintés.”

Az emlékek felidézik férjének arcát, aki sokáig a biztonságot jelentette számára:  „De én szabad akartam lenni. Annyira szabad, hogy tévedhessek, hibázhassak…”  És a féktelen erővel fellobbanó utolsó szerelmet is: Annyi gyöngédség, óvó, féltő asszonyi érzés gyűlt fel bennem… A való életben akartam ezt a sok kincsemet megmutatni, odaadni…”.

Hatalmas szabadságvágya adott neki elég erőt ahhoz, hogy dacoljon az idővel, az élettel, hogy akkor búcsúzhasson el a földi színpadtól, amikor ő akar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában