Vezetési szokások

2022.11.23. 09:00

A ködös és fagyos idő veszélyeiről

DH

köd illusztráció

Számolni kell azzal, hogy csúszós az úttest

A hőmérséklet tartós csökkenése, a gyakoribb ködös idő és a korai sötétedés más vezetési stílust követel a közlekedés résztvevőitől – hívja fel a figyelmet a rend­őrség közleménye, amely az alábbiakat is hangsúlyozza: a megváltozott közlekedési környezet váratlan helyzet elé állíthatja a járművezetőket, éppen ezért időben fel kell készülni arra, hogy egyik pillanatról a másikra olyan időjárási és útviszonyokkal találkozhatunk, amelyek a nyári vezetéstechnikától lényegesen eltérő vezetéstechnikát igényelnek. A vezetési szokásokban és a vezetési stílusban az előrelátásnak, az óvatosságnak és a biztonságnak kell érvényesülnie. Talán az őszi időjárási viszonyok között történő közlekedés során van leginkább szükség a másik közlekedőpartner iránt tanúsított előzékenységre és messzemenő toleranciára. 

A rendőrség tanácsokkal is szolgált a bale­setmentes közlekedés érdekében. Felhívják a figyelmet, hogy ilyenkor, az őszi időszakban elsősorban a hidakon, a felüljárókon valamint az erdősávval védett útszakaszokon fokozottabban számolni kell az úttest csúszósságával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában