Nem volt egyszerű a bíráknak kiválasztaniuk a korcsoportok legszebbjeit

2022.10.31. 11:30

Több mint kilencszáz versenyző

Több mint kilencszáz kutyust neveztek be a CAC nemzeti kutyakiállítás-sorozat dunaújvárosi versenyére, amelyet október 30-án tartottak a kempingben.

Molnár Emese

A kölyökkutyusok kíváncsian fürkésztek a nagy forgatagban

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Ebek és gazdáik sokasága érkezett vasárnap a Szalki-szigetre, ugyanis a kemping területén rendezték meg a CAC nemzeti kutyakiállítás-sorozat idei utolsó, záró rendezvényét. A helyi főszervező a Dunaújváros és Környéke Ebtenyésztők Egyesülete volt. A szervezet vezetője, Szöllősi Anikó lapunknak elmondta, kétévente rendezik meg ezt a megmérettetést, amely kifejezetten a kutyák szépségére fókuszál. Rekordszámú jelentkezés érkezett a kiállításra, összesen kilencszáztizenöt kutyust neveztek be. 

Az ország minden szegletéből érkeztek a kiállítás résztvevői, a szemle során több mint kétszázhatvan fajtájú ebet láthatott a közönség, kis- és nagytestű, rövid- és hosszú szőrű kutyákat. Nyolc korcsoport szerint (és még ennél is több fajtacsoportban) bírálta a zsűri a versenyzőket. A szemléhez külön-külön kifutókat jelöltek ki, ahol a gazdáik felvezetésével vonultak a kutyák. Délelőtt csak a fajtiszta, törzskönyvezett állatok versenyeztek, délután pedig további két kategóriában is bemutathatták négylábúikat a gazdik: a kedvencek osztályában a keverék kutyusok is versenyezhettek, amíg a hobbi osztályban a fajtiszta, de törzskönyv nélküli ebekkel vonultak fel. 

Mint azt Szöllősi Anikó elmondta, tizenkét (köztük négy külföldi) bíró szemlézte a kutyusokat a nap folyamán. Tulajdonképpen az egyes kutyafajták jellemzőinek vizsgálata mellett a bírók szubjektív döntést is hozhattak a verseny során, hogy számukra mi alapján – melyik bizonyult a legszebbnek. 
Kökény Gyula Gyöngyösről érkezett a kiállításra Vito nevű kölyökkutyájával. A cane corso fajtájú eb gyönyörűségét a bírók is elismerték, hiszen a Hungarian Champion kölyök korosztály győztese lett. 

Urbán Mónika Bajáról érkezett Frutti nevű sealyham terrierjével. A hölgy 2010-ben kezdett el kutyatenyésztéssel foglalkozni, és azért ezt a fajtát választotta, mert még kevésbé elterjedtek. 

A kemping területén rengeteg ebet csodálhattak meg a látogatók, és bizony nálunk is sokszor kiakadt a cukiságfaktor, mialatt körbesétáltunk a versenyzők között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában