A tiszta vadászatért

2022.06.29. 12:00

Merre tart a vadászetika és a szakma?

Szente Tünde

A Dunaújvárosi Kohász Vadásztársaság elnöke, Pintér Krisztián a regisztrációs asztalnálFotó: Szente Tünde

A Károlyi kastély adott otthont az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Fejér Megyei Területi Szervezete által kezdeményezett tanácskozásnak, amely az érdeklődésre való tekintettel, megyei rendezvényből országossá szélesedett. A meghirdetett témák között szerepelt a jog és az erkölcs kapcsolata: a szabályok betartása és betartatása, a normatív etika. Napirendre kerültek a Vadászati-, a Civil törvény, illetve a Polgári törvénykönyv idevonatkozó passzusai, és nem utolsó sorban, a vadásztársadalom, a vadásztársaságok működésének zavarai változó gazdasági, társadalmi és ökológia környezetünkben.

Balról Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, Méhes Lajos, az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete elnöke, Pechtol Lajos, megyei vadászkamarai titkár

A tanácskozást Méhes Lajos, az OMVK Fejér Megyei Területi Szervezete elnöke nyitotta meg. Örömmel adott otthont a rendezvénynek a nemzetközi kulturális találkozó központot működtető Károlyi József Alapítvány nevében, Károlyi Angelica igazgató asszony.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői az általuk képviselt szervezet szempontjait juttatták érvényre. Így kapott szót Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, dr. Jánoska Ferenc CSC. egyetemi docens (Soproni Egyetem), Bajdik Péter az OMVK főtitkára, Kovács Ferenc vadgazdálkodási főosztályvezető (Agrárminisztérium), valamint dr. Novák András jogász. Az élőben közvetített beszélgetést a Magyar Vadászlap főszerkesztője, Wallendums Péter vezette.

A meghirdetett témák országos érdeklődésre tartottak számot: a korhoz és környezethez igazodó jogszabályok, normakontroll, törvényességi felügyelet, ellenőrzési jogkörök, források és kiadások, klímaváltozás és vadgazdálkodás

Mészáros János, a megyei vadászkamara Etikai Bizottságának elnöke osztotta meg záró gondolatait a jelenlévőkkel. A vadásztársadalmat szolgáló, előremutató rendezvényként értékelte a találkozót Pechtol Lajos, az OMVK Fejér Megyei Területi Szervezete titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában