Lelkesen pecáztak a fiatalok

2022.06.13. 12:00

Keszegfélék és törpeharcsák kerültek főként a szákokba

Szabó Szabolcs

A gyerekek vették birtokba a horgászhelyeket Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - Június 4-én a Felső-öbölben rendezte meg hagyományos gyermeknapi horgászversenyét a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület (DSHE). Bár a nyolc órára meghirdetett versenyrajt előtt alapos égi áldás érkezett, így huszonkét fiatal és tehetséges pecás vállalta a megmérettetést. A gyermekek nagy élvezettel és lelkesedéssel horgászták végig a versenyzésre szánt 3 órát. A fogott halak közt főleg keszegfélék és pár darab törpeharcsa szerepelt – számolt be a seregszemléről hivatalos közösségi oldalán a helyi horgászegyesület. 
Az alsó tagozatosok mezőnyének legeredményesebb halfogói: I. Vércse Máté André (0,52 kg), II. Gebhardt Márk Zoltán (0,45 kg), III. Vércse Dávid Endre (0,36 kg). 
A felső tagozatos diákok mezőnyének legügyesebb horgászai: I. Alics Armand (1 kg), II. Metláger Soma (0,51 kg), III. Vinkler Jázmin (0,33 kg). 
A verseny során a legnagyobb halat (0,33 kg) pedig Vinkler Jázmin emelte ki a Felső-öbölnél. További hír, hogy június 14-én, kedden pontytelepítés lesz – szintén a Felső-öbölben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában