Sikerek

2022.06.18. 17:00

A pentelei Kéknefelejcs kiemelt aranyai

ACs

A Pentele dalkör tagjai boldogan mutatják az okleveleiket, köztük Bölcsföldi Ferenc Fotó: LI

Fotó: LI

A pentelei dalkör folyamatosan fejlődik, termékeny időszak után vannak

Újabb nagyszerű sikert ért el a Pentele Kéknefelejcs Hagyományőrző Dalkör. Nemcsak közösségként, hanem egyénileg is kiemelt arany minősítést érdemeltek ki Siófokon, az országos nyugdíjas Ki mit tud? és Népek tánca – népek zenéje rendezvénysorozaton. 
Siófokon június 10. és 12. között rendezték meg az országos nyugdíjas Ki mit tud? és Népek tánca – népek zenéje sorozat országos döntőjét az alábbi kategóriákban: szólóének (népdal, magyar nóta, operett stb.), szólóhangszer, vers- és prózamondás, színjátszás, tánc (néptánc, modern tánc, hastánc, szalontánc, egyéb tánc), népdalkör, kórus, hangszer­együttes, egyéb (artista, bűvész stb.) és általában minden színpadi produkció, népi játék. 
Mivel a szervező Hontravel Kft. összevonta a nyugdíjas Ki mit tud?-ot és a népek táncát és zenéjét, ezért a megmérettetéseken minden korosztály érdekelt volt. 
A penteleiek az elődöntők után jutottak a fináléba, ahol közülük Sebestyén Veronika szólóéneke, Tauz Józsefné vers­mondása, Bölcsföldi Ferenc harmonika-hangszerszólója, és a dalkör előadása ért kiemelt arany minősítést a zsűri megítélése szerint. 
Dr. Horváthné Lázár Gabriella, a dalkör vezetője hétfőn, amikor a kis társaság a Pentele Klubházban ünnepelt egy kicsit, elmondta, kiemelt arany minősítést országos versenyen még sohasem kaptak, csak regionális erőpróbákon. Ez azt is jelenti számukra, hogy folyamatosan fejlődnek. 
– Hetente egyszer szoktunk három, három és fél órát próbálni, a versenyek előtt hetente többször is. Mezőföldi dalokat, azok közül is leginkább szerelmes énekeket tanultunk meg a versenyre. Amatőrök vagyunk, de amikor színpadra kell lépni, nagyon is profik. Amellett, hogy több szép sikert értünk el a közelmúltban, az is lényeges, hogy nagyon jó társaságot alkotunk. Ennek a jele az is, hogy a környező településekről, még Nagylókról is szívesen járnak közénk, mert itt nagyon jól érzik magukat. Vagyis az utóbbi időben gyarapodott a létszámunk. A koronavírus-járvány utáni tíz hónap kimondottan termékeny volt számunkra. Továbbra is várjuk azokat a hölgyeket, férfiakat, akik szeretnének hozzánk kapcsolódni. Mint említettem, teljesen amatőrök vagyunk, ezért szívesen fogadunk bármilyen pici támogatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában