Dunaújváros

2022.05.24. 09:00

Madarak, fák és méhek voltak a középpontban

Molnár Emese

Méhecskét ábrázoló tartót is alkothattak a fiatalok Fotók: LI

Fotó: LI

Egy újabb családi délutánra várták a kicsiket és szüleiket a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába szombaton. Ezúttal két ünnepnap adta az apropóját a találkozónak, egyrészt a május 10-i madarak és fák napja, valamint a május 20-i méhek világnapja. Az intézmény gyermekkönyvtárosai, Törökné Antal Mária és Pokornyi Orsolya ennek jegyében készült a rendezvényre. Az ide látogató ifjúság egyebek között a témával kapcsolatos könyveket tanulmányozhatott, volt képfelismerő és képkirakós játék, és persze az elmaradhatatlan kreatív foglalkozás, ahol ötletes díszeket, tárgyakat készíthettek a gyerekek. 

A vidámság is elmaradhatatlan!
Forrás: LI

A gyermekkönyvtár munkatársai összeállítottak egy programsorozatot a nyári szünetre is. A Mazsola percek elnevezésű rendezvénnyel a legkisebbeknek szeretnének kedveskedni: ez egy mondókázó-daloló foglalkozás a kisgyermekeknek és szüleiknek. Négy alkalommal tartanak ilyet: június 28-án, július 5-én, július 12-én és július 19-én (mindig 10 órakor). 
Május elején nyílt meg az intézményben Marék Veronika, az egyik legnépszerűbb gyermekkönyvszerző és illusztrátor vándorkiállítása. Mint az a könyvtár leírásában szerepel, ezt a tárlatot a művész kötetei, mesekönyv-illusztrációi és azok eredeti vázlatai, valamint a történetek főhőseit ábrázoló játékok alkotják. A kiállításhoz kapcsolódóan mesés tárlatvezetéseket szerveznek. Szerda délelőtti alkalmakra lehet az érdeklődőknek előzetesen jelentkezniük rá. 
Június 7-én és július 21-én papírszínházi előadásra várják a gyerekeket. Június 30-án és július 14-én pedig kreatív foglalkozással egybekötött mesedélután lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában