Rácalmás

2021.12.27. 16:00

Halászlét, káposztát, vitamint ajándékoztak

Körmendi Erzsébet

Készül a városvédős halászlé – középen Steiner Lajos Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 Ez a mostani már a második karácsony, amikor a Covid-járvány miatt rendezvénnyel nem tudtak a rácalmásiak közösen készülni az ünnepre, elmaradt a rácalmásiak karácsonya rendezvény. Ám ettől függetlenül még gondoltak egymásra, figyeltek a nehéz helyzetben lévőkre. Bizonyság erre immáron második éve, hogy a rácalmási rászorulók, az átlagosnál jóval szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők számára étellel és vitaminnal, valamint tartósélelmiszer-adománnyal teszik szebbé a karácsonyt. 

A Rácalmási Városvédő Egyesület kezdeményezte az összefogást a múlt évben, és ahogyan Steiner Lajos egyesületi elnöktől megtudtuk, idén is 100 adag halászlét főztek december 23-án. Ehhez az önkormányzat ugyanennyi adag főételt, székelykáposztát tett hozzá, amit a Jankovich-kúria Rendezvény és Turisztikai Központban főztek meg még szerdán, hogy csütörtökön már csak a halászlé elkészítésére koncentrálhassanak. A pakkot kiegészítette a Rácalmás Sportegyesület, mégpedig vitamincsomaggal, aminek a téli, illetve a pandémia miatti vírushelyzetben biztos jó hasznát veszik azok, akiknek ilyesmire sajnos nemigen telik a családi kasszából. Az ételek kiszállítását a kúria dolgozói vállalták fel, a címlistát a Gyermekjóléti és Családsegítő Központ munkatársai állították össze, hiszen ők tudják a legjobban, kiknek volt/van szükségük segítségre a településen. Az ajándékcsomag tehát halászléből, főételből és vitaminból állt, és természetesen mindenhova annyi adagot szállítottak ki, ahány főből áll a család. 

Steiner Lajostól tudjuk, hogy a városvédők további 100 ezer forintból tartós élelmiszereket vásároltak, szintén a családsegítők által megadott termékekre költötték ezt az összeget. Az élelmiszerekből aztán csomagokat kapnak azok, akik szükséget szenvednek, továbbá azok is, akik segítségkéréssel a családsegítőkhöz fordulnak. Nem csupán karácsony előtt! Mert ­ahogyan Steiner Lajos is fogalmazott, az ünnepek elmúltával néhol még kevesebb jut az asztalra, ezért januárban is számíthatnak a rácalmásiak a városvédők segítségére, tartós­élelmiszer-csomag formájában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában