körkép

2021.12.03. 08:00

Advent második hétvégéjének programkínálata

Nagyvenyimen a Szironta csengettyűs együttes és a Fontana Női Kar színesíti a kínálatot

Horváth László

Mezőfalván házhoz megy a Mikulás a hétvégén

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Baracson december 5-én, vasárnap délelőtt a gyerekeket várja a Mikulás a faluházban. 16 órától Templomoson a Boldogságos Szűz Mária-templomban gyújtják meg advent második gyertyáját.

Mezőfalván vasárnap 15.30 órai kezdettel tartják az adventi ünnepségeket. A gyertyagyújtáson az iskola, az óvoda, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Nagyközségi Nyugdíjas Klub, a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub, a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Mezőfalvi Néptáncegyüttes, a Mezőfalvi Női Kar és az önkormányzat képviselői gyújtanak gyertyát, illetve műsorral várják az adventre készülődőket. A Piac téri adventi programok mellett házhoz megy a Mikulás Mezőfalván. A művelődési ház szervezésében szombaton és vasárnap kisgyermekes családokat keres fel köszöntővel, ajándékkal.

Nagyvenyimen december 4-én, szombaton 8–14 óráig a Dél-Duna Postagalamb Sport Vegyeskerület éves kiállítását a Do6 Nagyvenyimi Postagalamb Egyesület szervezésében tekinthetjük meg a Palágyi József Művelődési Ház nagytermében. Vasárnap zenei programok emelik az adventi hangulatot. 15.30-tól Szent Cecília Ének- és Zenekar előadása a közösségi ház nagytermében 16 órától a második gyertyát gyújtják a település adventi koszorúján a művelődési ház és könyvtár parkjában. 16.30-tól a Szironta Együttes ad élő harangkoncertet a közösségi ház nagytermében, 17.30-tól a Fontana Női Kar előadása hoz meghitt ünnepi pillanatokat.

Rácalmáson adventi ablakvadászat kezdődött tegnap: keressék a kisvárosban a számozott, díszes portákat egészen karácsonyig!

Mezőfalván házhoz megy a Mikulás a hétvégén
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújvárosban is lesz Mikulás

Családi Mikulás-várásra hív december 4-én, szombaton a Munkásművelődési Központ. A program 15 órakor kézműves-játszóházzal kezdődik, majd 16.30-tól várhatóan megérkezik a főszereplő, aki értékeli és jutalmazza a korábban a postaládájába bedobott leveleket és rajzokat. Mint ahogyan korábban már közöltük, a Mikulás elhelyezte ládikáját az intézmény bejárata előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában