EMLÉKPLAKETT

2021.11.08. 16:00

Kitüntette egykori hallgatóját, Müller Cecíliát a PTE

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) az egyetem címerével ellátott emlékplakettet adományozott Müller Cecíliának, mint a jogelőd Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett egykori hallgatónak a koronavírus-járvány elleni védekezésben végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként.

duol.hu

Fotó: PTE

A Fejér megyei országos tiszti főorvos a kitüntetést csütörtök délelőtt vette át a PTE doktoravató ünnepi szenátusi ülésén. Müller Cecília, aki a jogelőd intézményben szerzett tudásanyagot, munkássága során szerzett tapasztalatait az elmúlt időszakban a világjárvány elleni védekezésben kamatoztatta, hazánk lakosainak védelmében, egészségük megőrzéséért.

Müller Cecília a köszöntő beszédében meghatódva mondta el: Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az alma materem ilyen módon ismerte el a munkámat. Bár nem szeretek rangsorolni, de azt gondolom, hogy talán a szívemnek legkedvesebb elismerés ez a kitüntetés.

Mint beszédében hangsúlyozta: fontos, hogy a tehetségüket, tudásukat az emberek javára fordítsák. A kemény munka mindig megtérül. Ugyanakkor a tudományon túl fontos a családi háttér megbecsülése, és az alma matert se felejtsék el soha, ahogy én sem tettem – zárta szavait az országos tiszti főorvos.

A képen Dr. Müller Cecília a kitüntetési ünnepségen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában