Dunaújvráos

2021.09.15. 13:00

Újra közös, jótékonysági kocogásra hívnak

A „Fuss velünk, fuss értünk” szeptember 18-án, immáron ötödik alkalommal jelentkezik

Szabó Szabolcs

„Fuss velünk, fuss értünk” – az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete jótékonysági futást szervez szeptember 18-án, szombaton.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 2 km-es szakasz lesz kijelölve, amelyet futva, kocogva, sétálva is meg lehet tenni. A rendezvény célja: az autista és más fogyatékossággal élő személyek integrációja, társadalmi elfogadottságuk erősítése a közös együttmozgás eszközével.

Jótékonysági cél: az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületéhez tartozó gyermekek, felnőttek számára fejlesztő programot tartalmazó számítástechnikai eszköz biztosítása.

A rendezvény programja, szeptember 18., szombat

  • 8.10: nevezés, regisztráció
  • 8.30: a MyGymstick bemutatója
  • 9.10: megnyitó
  • 9.20: közös bemelegítés „Mozdulj diák” – a DSE speciális sportolóival, Salamonné Szabó Éva gyógypedagógus, edző segítségével
  • 9.28: galambröptetés, majd 9.30: rajt
  • Tíz órakor már várják vissza a befutókat, ezt követően az ünnepélyes díjátadás következik.

    Évről évre több százan csatlakoznak a kezdeményezéshez
    Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

    Mindenkit várnak

    – Ahogyan tavaly is sok egyesület csatlakozott és vett részt az eseményen, úgy idén is várjuk a csapatokat, sport­egyesületeket, hogy minél többen vegyünk részt és támogassuk a nemes célt – fogalmazott lapunknak küldött tájékoztatójában Petrás Gábor, az V. Fuss velünk, fuss értünk programfelelőse, aki elmondta, bízik abban, hogy a városi sportszervezetek ismét a kezdeményezés mellé állnak.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában