oktatás

2021.09.15. 10:00

Pályaválasztó nyolcadikosokat vár az alkotóműhely

A DSZC Digitális Közösségi Alkotóműhelye az új tanévben is szervezett formában várja az érdeklődő általános iskolás diákokat. Az első félévben elsősorban a most nyolcadik osztályosok élvezhetnek megkülönböztetett figyelmet, hiszen nekik hamarosan választaniuk kell. Ebben szeretnének segíteni.

DSZC

Fotó: dszc

A nyár folyamán remekül vizsgázott a helyszín, hiszen a vakáció időszakában közel 300 kisdiák töltött el egy-egy tábornapot az alkotóműhelyben. A kínálati paletta rendkívül sokszínű volt, hiszen drónokat, robotokat próbálhattak ki, illetve programozhattak. Népszerű volt a 3D alkotás, lézervágóval dolgozhattak, de kipróbálhatták a hagyományos megmunkáló eszközöket is. Több alkalommal is filmet készítettek, elkészült egy bogárhotel, egy társasjáték figurái, egy vízimalom váza és mindig maradt idő egy kis kikapcsolódásra is.

Fotó: dszc

A nyár elmúltával a munka folytatódik az alkotóműhelyben, de a DKA a következő hónapokban elsősorban a most nyolcadikos korosztállyal való találkozást szorgalmazza.

Fotó: dszc

A Digitális Közösségi Alkotóműhely weboldalán részletes tájékoztatást olvashatnak az ott folyó tevékenységről, foglalkozásokról.

Az érdeklődő általános iskolák pedagógusait, hogy az oldalon található elérhetőségeket használva vegyék fel velük a kapcsolatot, illetve a kiválasztott dátumra, foglalkozásra foglaljanak időpontot.

Általános iskolásokat keddi és csütörtöki napokon fogadják.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely nyitva áll a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolái, tanulói részére is. Kihelyezett tanórákkal, tematikus foglalkozásokkal állunk rendelkezésükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában