pozitív mellékhatás

2021.09.07. 20:00

Édesanyám egyenesebben áll és gyorsabban megy, mint korábban

Az alábbi történetet Zemlényi Katica tette közzé a Facebookon egy székesfehérvári csoportban. Férje, Zemlényi János jegyezte le azt, ami vele és édesanyjával történt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Zsebkendőket kérjük elővenni, igazán érzelmes, pozitív emberi történetet olvashatnak!

duol.hu

Fotó: Zemlényi János

Mellékhatás

Szerda reggel elvittem édesanyámat (94 éves) a harmadik oltásra. Az oltóponton először jártunk. Segítőkészen útbaigazított a portás, leültette édesanyámat, amíg a messzebb lévő parkolóba vittem az autót. Az emeleten minket fogadó úr együtt töltötte ki a kérdőívet az oltásra jelentkezőkkel. Nekünk is felajánlotta a segítségét.

De a meglepetés ezután következett.

Az egyik nővér megismerte édesanyámat. Két éve – épp a Covid előtt – az Ápolási Osztályon feküdt medence (vápa) törésből lábadozva. Most ők dolgoznak az oltóponton. A nővér nagyon megörült. Szólt a kolléganőjének, ő a másiknak, hamar öten vették körül édesanyámat és mondták, mondták a történeteket, amiket csak az tud, aki ott volt és odafigyelt a betegekre. Megölelgették. Karonfogva vitte a nővér az orvosig, beszélgettek. Alig érezte a szurit. Kivártuk a 15 percet és indultunk haza. Ugyanaz a nővér megfogta a liftet, amíg beszálltunk, kiderült, hogy tudja hol lakunk és megbeszéltek egy látogatást.

Délután az idősek klubjában társianak és nekem is feltűnt, hogy édesanyám egyenesebben áll és gyorsabban megy, mint korábban.

Kérdeztük tőle, hogy hogy érzi magát?

-Használt az oltás – mondta.

Kedves nővérek!

Ti, magatok vagytok, ez a pozitív mellékhatás és az is, aki „használt”!

Köszönöm!

Fotó: Zemlényi János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában