Dunaföldvár

2021.09.13. 08:00

De nehéz az iskolatáska – szerencsére

Emlékeznek még a Demjén dalra? Hiába nehéz az iskolatáska, most ennek örülnek a gyerekek, hiszen tanszereket kaptak bele, színig töltve a dunaföldvári és környékbeli adományozóktól.

duol.hu

Szerencsére sikerült megtölteni az iskolatáskákat mindenféle hasznos iskolaszerrel

Dunaföldváron az Enni adok dobozok kezelője, a Re-formáló Egyesület segített összegyűjteni a tanszer adományokat, melyet a helyi segítők juttattak el a családokhoz. Ők jól ismerik már a településen élő rászorulókat, hiszen a naponta karbantartott és élelmiszerrel feltöltött dobozokat ők kezelik.

Folyamatosan jöttek a kérések, ők pedig igyekeztek mindenkinek segíteni

Molnárné Berke Éva elmondta, hogy tizenegy gyermeknek tudtak iskolai szereket adni, sőt még a testvéreiknek is jutott belőle. Országosan több száz gyermek iskolakezdéséhez járultak hozzá táskákkal, melyek te voltak füzetekkel, tele tolltartóval, radírral, hegyezővel, ragasztóval, ollóval, írólapokkal, órarenddel, ceruzákkal, kulaccsal, tornazsákkal. A füles mappába mesekönyvek, színezők, hozzá ceruzák és cd-s dalos könyvek kerültek.

Szerencsére sikerült megtölteni az iskolatáskákat mindenféle hasznos iskolaszerrel

Majd így folytatta: főleg Dunaföldvárról kaptunk felajánlásokat, de Dunatetétlenről és Daruszentmiklósról is hoztak tanszereket. Többen hívtak fel ismeretlenül, hogy szeretnének segíteni. Bevásároltak a gyerekeknek, de volt, aki a használt, teljesen jó állapotú táskáját ajánlotta fel. Inkább nekünk adta, minthogy eladja, pedig ő sem élt jó anyagi szinten. Az egyesülettől főleg fiús táskákat, tolttartókat, tornazsákokat kaptunk, mert ebből kevés volt.

Jó helyre mentek az iskolaszerek, örülök, hogy tudtunk segíteni!

Bele kell kapaszkodni a nehéz táskába, de örömmel teszik a megajándékozott gyerekek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában