2021.08.21. 11:30
Halászlével is alapozott a DKKA csapata a kupára
Péntektől Békéscsabán szerepel felkészülési tornán a DKKA együttese, azonban előtte még hagyományos vendégségben jártak a horgásztanyán, ahol finom halételekkel várták a csapatot.
Fotó: LI
Csütörtökön délután a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesülete látta vendégül a DKKA együttesét, hogy kötetlen formában elköltsenek egy finom estebédet, ami már évek óta hagyomány. A menü filézett halászlé és sült hal volt.
– Az egyesület biztosította a helyszínt és a munkát, a nagyvenyimi tógazda, Ráthgéber László beszerzési áron adta az alapanyagot, mi pedig Virág Béla támogatásával elkészítettük. Ez olyan gesztus részünkről, hogy egy civil szervezet is magáénak érzi a kézilabdacsapatot, aminek szerintem jó üzenete és hagyománya van. A lányok pedig érzik, hogy szeretettel fogadjuk őket, és most is kiválóan érezték magukat. Minden évben mást állítok magam mellé támogatónak, olyan embert, aki szereti a sportot – mondta Somfai Rezső elnök.
A gasztronómiai élményen túl az is cél, hogy ilyenkor a játékosok – főleg az újak, illetve külföldiek – ne csak a magyar konyha e helyi remekeit kóstolhassák meg. Hanem megismerjék a szép Duna-partot, a környéket is, hiszen ez is része Dunaújvárosnak.
A vendégség után pénteken aztán már Békéscsabán volt jelenése a Kohásznak, ahol az I. Szabó Károly-emléktornán a Kisvárdával játszották az elődöntőt. (A másik, a Békéscsaba – Alba Fehérvár-meccs lapzártánk után ért véget.) Vágó Attila együttese az első félidőben 16–12-re vezetett, a végén pedig 26–24-re nyert, így a szombati döntőben lesz érdekelt.