Piaci körkép

2021.07.17. 09:00

Beszerzés könnyed, finom nyáresti vacsorákhoz

Egy tudatos körsétával most sokat spórolhatunk a helyi piacon

Szabó Szabolcs

Ízes, húsos, szív alakú, savmentes – variációk paradicsomra

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

E sorok bérvésőjénél jóval rutinosabb és szakavatottabb piacjáró háziasszonya, Jakab Klára a múlt héten arról értekezett e hasábokon, hogy bizony a dinnye nem mondja meg, honnan is érkezett, ám e megállapítással vitatkozni igyekszem. Ugyanis, bizony itt a hazai áru, és az árusok többsége meg is jelöli, honnan is érkezett a méz­édes finomság. A piacon kapható Békésből, Hevesből és Solt környékéről érkezett görögdinnye is, az ára kilónként 199–399 forint között mozog. Örvendetes, hogy egyre több minőségi paradicsom közül válogathatunk. A szabadföldi fürtös (250–500 forint) mellett már itt a nagyon zamatos szív alakú paradicsom (400-500 forint/kg), valamint a sárga és piros koktélparadicsom terén is tekintélyes a választék. Nyáridőben a heti egy lecsó szinte kötelező, a hozzávaló paprikát 250–500 forint között kínálják az árusok. Az árakat tekintve feltehetően nem az idei nyáron készül majd sárgabaracklekvár, a szép barack kilója még most is ezer forint körül mozog. Kánikulában remek hűsítő lehet egy hideg kapros tökfőzelék. A tök kilóját 190–250 forint között kínálják, egy csokor kapor pedig 100–200 forintért kapható.

2021.07.16. Piac Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A kovászolni való uborka kilóját pedig 190–350 forint között kínálják az árusok.

Bár még nincs itt igazán a főzni való kukorica szezonja, ám egy-egy darab így is bekerül a kosárba, darabját 160–300 forint között adják.

Visszatérve a tökfélékhez, nyári estéken kiváló gyors vacsora lehet a friss rántott cukkini, kilóját valóban baráti áron 280–400 között mérik a dunaújvárosi piacon, ahová érdemes naponta kilátogatni.

Ízes, húsos, szív alakú, savmentes – variációk paradicsomra
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában