szavazás összesítő

2021.04.19. 11:00

Nincs már szükség rá, de szerettük

Egy korszak ikonikus postai szolgáltatása mondd búcsút a jövőnek. Hamarosan megszűnik a távirat. Olvasóinkat kérdeztük ennek kapcsán.

duol.hu

2021.04.09. Távirat Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Befáradtunk a postára...

Mikor még nem volt mobiltelefon, sms, email és más gyors szöveges, képes üzenetküldési lehetőség, a nem oly régi emberek táviratot használtak fontos üzeneteik továbbítására. A fénykorában még telefon sem volt a legtöbb családban, így maradt a postai szolgáltatás.

Befáradtunk a postára, kiválasztottuk a dísz-, gyász-, vagy sima távirat közül a legszimpatikusabbat és röviden megírtuk a fontos üzenetet.

Megkérdeztük

Április végén megszűnik a 174 éves postai szolgáltatás Magyarországon. Ez alkalomból megkérdeztük olvasóinkat, hogy: Önnek hiányozni fog a távirat?

Három lehetőséget adtunk meg, az első így szólt: Igen persze, elveszik egy klasszikus formája a kapcsolattartásnak. Olvasóink 21 százaléka gondolta így, akik a kérés emocionális részét fogták meg. A racionálisabbak szerint teljesen logikus lépés a vállalat részéről, ők 59 százaléknyian voltak. A kérdésünkre válaszoló olvasóink 20 százaléka pedig nem is tudja, hogy mi az a távirat. Ők a fiatalabb generációt képviselik.

Azért hiányozni fog

Bárhogyan is közelítjük meg a kérdést, egy jól bevált, szeretett szolgáltatás szűnik meg. Valóban nincs már szükség rá, de azért hiányozni fog. Mert mégiscsak van valami ünnepi abban, hogy kézhez kapunk egy postás által kihozott igényesen elkészített lapot. nem olyan, mint egy sms, vagy egy email.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában