Félszáz kistermelővel

2020.11.24. 15:00

Gazdag Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

Szabó Szabolcs

2020.11.21. II. Dunai Kincses Kert termelői piac Camping Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Októberben Rác­almáson nyitott, ám a járványhelyzet és az arra adott, településenként megszabott szigorú szabályok miatt a mögöttünk hagyott szombaton már a dunaújvárosi Szalki-szigeten lévő kempingben várta lelkes közönségét a Dunai Kincses Kert termelői vásár.

– Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a debütálást követően a vásárlók és a kitelepülő termelők, árusok részéről is. Amikor kiderült, hogy az ismert körülmények miatt Rácalmáson egy ideig nem tudjuk folytatni, rögtön egy olyan új helyszínt kerestünk, hogy az elvárt szabályok mellett biztonságosan meg tudjuk rendezni a következő vásárt. A standokat megfelelő távolságra, szellősen helyeztük el a kempingben. Ötvenegy kistermelő, kézműves termékeit személyesen forgalmazó árus várta szombaton a polgárokat. Sokan látogattak ki e délutánon a kempingbe és úgy vélem, egy sikeres vásáron vagyunk túl. A Dunai Kincses Kert még idén egy alkalommal jelentkezik, december 12-én, szintén a Szalki-szigeten – mondta el lapunknak a szervezők részéről Tiringer Ákos.

Papp Orsolya ékszerkészítő standjánál
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap
November végén is szezonális vásártermék: vidám gombaföld

November végén is szezonális vásártermék: vidám gombaföld

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában