Belépés csak lázmentesen!

A DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium nevelési és közismereti igazgatóhelyettese, Fauszt Csilla lapunknak elmondta, a felkészülés során arra törekedtek, hogy úgy alakítsák ki a beléptető pontokat, hogy sehol ne alakulhasson ki nagyobb tumultus, be lehessen tartani a távolságtartási szabályokat is.

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

– Négy helyen végzünk testhőmérséklet-mérést, 625 diákot és az intézmény pedagógusait, dolgozóit kell naponta beléptetnünk. Az első tapasztalatok azt mutatják, az új szabályokat mindenki elfogadta, a diákok is partnerek ebben. A tanulók számára az iskolanővér és pszichológusa egy kis bemutató videót is készített, amelynek célja a legfontosabb információk, szabályok ismertetése.

A Rudasban egy kisfilmet is készítettek a legfontosabb szabályokról

A diákok betartják a szabályokat
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Felkészültek a köznevelési intézmények a belépéskor szükséges lázmérésre – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön.

Maruzsa Zoltán azt mondta, hogy mindenhol nagy logisztikai műveletet igényel a gyermekek beléptetése az intézménybe, de nagyobb zökkenők nélkül megoldható a feladat.

Ezt segíti, hogy a kormány negyvenezer digitális hőmérőt biztosított az intézményeknek, ahol pedig négyszáz gyereknél többet kell egy kapun beengedni, hőkapukat telepítettek, így egyszerre 8-10 embert tudnak ellenőrizni – tette hozzá. Maruzsa Zoltán beszélt arról is, hogy a szerdai adatok szerint 30 óvodában és 6 iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni, 134 intézményben pedig 1-1 osztályban tantermen kívüli digitális munkarend mellett döntöttek. Az elmúlt egy hónapban egyetlen intézményben sem alakult ki tömeges fertőzés, ebből az látszik, hogy a jelenleg érvényes eljárásrend hatékony – mondta az államtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában