Kacziba Andi a netről

2020.08.11. 17:00

Végre személyesen is megismertük

Kacziba Andi naponta jelenti Milánóból a legfrissebb koronavírus-információkat, amit blog formában közöl a duol.hu oldalán. Ezekben személyes napi élményeit is megosztja olvasóival.

duol.hu

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Egyik este a WizzAir honlapjának böngészése közben úgy döntött, hogy lecsap egy megüresedett helyre, és hazalátogat Magyarországra. Gyorsan lefoglalta a repülőjegyet, és másnap már Ferihegyen is volt, ahol a barátnője várta. Solti utazása előtt meglátogatta szerkesztőségünket. Úgy üdvözöltük, mintha személyesen is jól ismernénk, hiszen a blogján keresztül sok mindent megtudtunk róla. Persze a személyes találkozó mindig hozhat meglepetéseket, így volt ez most is. Azonban ezek mind pozitív élmények voltak. Megismertünk egy olyan hölgyet, aki kedvességével, közvetlenségével megszínesítette a szerkesztőségi szürkés munkahelyet.

Mesélt a szüleiről és a barátairól, akikhez hét hónap után tudott újra hazalátogatni. Elmondta, hogy milyen nehéz volt a négy fal között élni hosszú ideig, mesélt a milánói kihalt utcákról és a fájó bal könyökéről, amire egész nap támaszkodott. Élményeit hallgatva sokkal valóságosabbak lettek a blogjában leírtak. Szinte beleborzongott az ember, amikor a sok halálesetről és a telített kórházakról beszélt. Azt reméli, megtanultuk örökre, hogy védekeznünk kell, és be kell tartani az előírásokat, hogy ne legyen még egyszer ilyen időszak az életünkben.

Amikor megkérdeztük mit fog csinálni itthon, elmondta, hogy pár napig marad és a rokonokon és barátokon kívül felkeresi még a földvári gimnáziumi tanárát, Irma nénit. Találkozni fog egy követőjével, Eszterrel, aki Szolnokon közel ezer harisnyát gyűjtött neki, amiket kortárs munkáihoz és egy könyvhöz fog felhasználni. Ha már itthon van, kihasználja a lehetőséget, és pár kiállítást meg fog nézni.

Sok terve van, rokonokat, barátokat látogat, kedvére járja a galériákat

Kérdésemre, hogy érzi magát itthon, elmondta:

– Jó érzés újra itthon lenni. Tegnap este sétáltam egyet a pesti belvárosban, és megcsodáltam a gyönyörű épületeket, a Lánchidat. Szerintem Budapest Európa legszebb városa. A megszokott tömeg helyett jóval kevesebben vannak az utcákon, és turistákat szinte sehol sem látni; idén Budapest a budapestieké. A nyár nem lesz könnyű turisták nélkül, a járvány összeroppantotta a legtöbb ország gazdaságát, ezért sokan kénytelenek voltak lemondani a nyaralásról, hiszen nem fér bele az idei keretbe. Közrejátszik az óvatosság is a nyaralás megtervezésében: senki sem szeretne egy külföldi országban karanténba vagy kórházba kerülni. Ezekben a napokban kihasználom az alkalmat, hogy nincsenek turisták, bejárom a múzeumokat, és sorban állás nélkül iszom egy kávét a New York Kávéházban.

Amikor elhagyom a fővárost, az autó ablakából a beláthatatlan nagy, sík vidéket bámulom a zöld minden árnyalatával, és a sárga napraforgóföldeket (a repce a kedvencem, de nincs ebben a szezonban).

Mindig örömmel tölt el amikor újra látom családomat, gyerekkori barátaimat, és a Duna-partot, ahova rendszeresen lebicikliztünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában