szponzorált tartalom

2020.08.18. 17:16

Milyen mellszívóra és mellápolási eszközökre van szükséged?

Akik első gyermeküket várják, azok általában még eléggé elveszettek a babaeszközök válogatásában. Még nem tudják, mire kell odafigyelni egy mellszívó, mellápolási termék vagy babatermék kiválasztása közben, még nincs meg a kellő tapasztalatuk, hogy tudják, a jó mitől jó, a rossz mitől rossz.

Mi szeretnénk némi segítséget nyújtani az elveszett anyukáknak, akik nem egészen tudják még, mire is van szükségük. Egy jó mellszívó mindig kell, a szoptatás megkönnyítéséhez pedig mellápolási eszközök.

Mire jó a mellszívó és a különböző mellápolási eszközök?

Mellápolási termékekre minden anyukának szüksége van, és ebben bizony nincs semmi szégyellnivaló. A szoptatás bensőséges, különleges élmény, olyan, amelyet minden anyukának örök emlék megtapasztalni. Ám nagyon sok anyuka nem tudja, mikor várja első gyermekét, hogy az élmény amellett, hogy csodálatos, varázslatos pillanat a kicsivel, bizony sok fájdalmat okozhat a bimbó körül. A tejgyűjtő kagyló és a szilikon bimbóvédő segítenek elkerülni a fájdalmat, miközben a szoptatás varázslata megmaradhat.

A mellszívónak több haszna is van. A nevéből nyilván mindenki tudja, mire való ez az eszköz. A tejcsit több különböző esetben érdemes leszívni: ha túl sok van, vagy ha későbbre is szeretnél eltenni.

Mindkét eszköz esetében fontos, hogy BPA- és ftalátmentes legyen, valamint az EU és az USA minden szabványának megfeleljen.

A mellszívók és az apa-baba kötelék kapcsolata

Kedves anyukák! A szoptatás varázslatát néha igazán megengedheted, hogy az apuka is átélhesse. Ha egy megbízható, jó minőségű mellszívó használata után odaadsz egy cumisüvegnyi tejcsit az apukának és hagyod, hogy ő etesse a kicsit, az bizony nagyon pozitív hatással lehet a kapcsolatukra. A szoptatás a legbensőségesebb pillanat szülő és baba között, ez pedig nagyban hozzájárul a kötődés kialakulásához. Cumisüvegből etetés közben figyeljetek oda a kicsi fejének megtartására, és hogy szorosan magatokhoz öleljétek, megteremtve nyugodt hangulatot.

Persze hála a mellszívókkal kinyert tejcsinek, a kicsit akár a nagyszülőkkel is hagyhatjátok néhány órácskára, amíg “megszöktök” kettesben lenni! Ebben nincs semmi ördögtől való, ráadásul gondolj csak bele, a szüleitek felneveltek titeket, a kisunoka nyűgösségét talán tapasztalataik miatt még hamarabb is oldják majd meg, mint ti tennétek!

Ha pedig magatokkal vinnétek a kicsit

Sok anyuka tart tőle, hogy kilépve a házból át fog ázni a melltartója, esetleg a felsője, így inkább bezárkózik. Pedig ennek nem kell így lennie. Tegyél melltartóbetétet a fehérneműdbe, ami felszívja majd az esetleges szivárgást.

Vigyetek magatokkal cumit is, hogyha a pici nyűgössé válik, az lecsitítsa!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában