vádemelés

2020.06.05. 15:00

Kábítószerrel kereskedtek a fesztiválon

A Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, Palkovitsné dr. Kész Anikó az alábbi tájékoztatást juttatta el szerkesztőségünknek:

duol.hu

Fotó: shutterstock

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két olasz állampolgárral szemben, akik 2019-ben egy Fejér megyei fesztiválon kábítószerrel kereskedtek.

A vádirat szerint az egyik elkövető a rendezvényre érkezését követően a tábor területén kábítószert – kokaint és hasist – vásárolt saját fogyasztásra, valamint azzal a céllal, hogy azt a fesztiválon árusítsa. A férfi eladásra kínálta a megszerzett kábítószert, és ebben társa segédkezett, figyelte, nehogy lelepleződjön a férfi tevékenysége.

Az elkövetők birtokából csekély mennyiséget meghaladó kábítószert és nagyobb összegű készpénzt foglaltak le az intézkedő rendőrök. A kábítószert értékesítő férfi vizeletéből kimutatásra került a szer fogyasztása is.

Az ügyészség kínálással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat, és tárgyalás mellőzésével a szert áruló férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés mellett kiutasítás, míg bűnsegéd társával szemben kiutasítás kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában