lopással okozott kár

2020.05.23. 09:00

Tízmillió forint feletti az okozott kár

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, továbbá három férfi bűn­ügyi felügyeletének elrendelését, akik április 22-e előtt Seregélyesen, a Zichy-Hadik Kastély tetőszerkezetéről 402 négyzetméter rézlemezt tulajdonítottak el, amit továbbértékesítettek.

duol.hu

Fotó: wikipédia

A gyanúsítottak több alkalommal megjelentek a kastélynál, annak tetőszerkezetét megbontották, a rézlemezt eltulajdonították, majd azt egy fémátvevőhelyen továbbértékesítették. A lopással okozott kár a szakvélemény szerint 8 millió forint, a rongálással mintegy 4 millió 200 ezer forint kár keletkezett.

A gyanúsítottak cselekményüket folytatólagosan, kitartó szándékkal, a továbbértékesítés érdekében követték el. A járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a három további bűnügyi felügyeletét, nyomkövető technikai eszközzel történő ellenőrzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában